fbpx
Blog

Voor paal

Voor paal

Die mooie duurzaamheidsgedachte draaft nog wel eens door. En slaat de plank ook regelmatig mis.

 

Duurzaamheid staat in vele agenda’s hoog aangeschreven. Duurzaamheid is nobel, het werkt besparend. Het is hot, en het verkoopt. Helemaal geweldig voor de installatiebranche dus. We gaan er steeds meer eisen aan stellen. Het moet schoner, efficiënter, beter en veiliger. Het is daarbij een belangrijk onderdeel van ons leven geworden.

 

Elektrisch rijden

Als voorbeeld neem ik vandaag dan maar eens de groei van de laadpunten voor het elektrisch rijden. Er wordt meer en meer over gesproken, de binnenstedelijke gebieden gaan zorg dragen voor de benodigde voorzieningen. Het loopt nog niet storm in het hedendaagse straatbeeld, maar de intentie is er! Dit kan dus in positieve zin leiden naar een betere infrastructuur, minder co2 uitstoot en uiteraard een lager fossiele brandstof verbruik. Goed initiatief, maar we moeten wel hierbij wel logisch blijven nadenken.

 

Voelt u hem aankomen? Ik heb weer wat verbazends mogen constateren in mijn directe omgeving.

Op ons industrieterrein is zo’n drie maanden geleden in een uithoek, op een doodlopende straat, richting een groot transportbedrijf een zogenaamde  elektrische laadpaal geïnstalleerd.  

 

elektrisch laadpunt 004Bombarie

Nou zijn er in onze gemeente al niet zo veel elektrische rijders, maar om de oplaadpaal nu zó ver buiten de dorpskern, in the middle of nowhere te plaatsen? Dan zul je er ook niet veel krijgen. Met een hoop bombarie is deze paal onthuld. Feestelijke bijeenkomst, lovende betogen in de plaatselijke kranten. U heeft ze vast al gezien in uw eigen omgeving. Terwijl het hier kansloos is. Kieper het geld dan een paar meter verder in de sloot.

 

Waarom nou niet in het centrum van het dorp, bij de plaatselijke supermarkt waar de inwoners dagelijks voorbij komen. Waar het opladen praktisch te realiseren is, maar bovenal waar het duurzame initiatief dagelijks inprent op de mindset van gewone consumenten. Het gaat om beleving, om bewustwording en om praktische toepasbaarheid. Op deze parkeerplek waar je uitkijkt op de weilanden, zullen hooguit een paar koeien geïnteresseerd raken in het groene rijden.

 

Wij houden vanaf ons bedrijf  natuurlijk nauwlettend in de gaten of massaal ‘geladen’ wordt. Nou ik kan u meedelen dat er dagelijks auto’s geparkeerd staan van de plaatselijke garagedealer. Die is ook in het doodlopende straatje aanwezig. En deze occasions zijn zeker geen elektrische auto’s. En wij dan?  We parkeren daar gewoon onze benzine auto en leggen er voor de gein een stekker er naar toe.
Als een boer met kiespijn.

Over Erik Bek

Erik Bek (1970) is directeur van E&B Engineering en Bouwbegeleiding. Was monteur, installateur, adviseur, projectleider. Is werktuigbouwkundig ingenieur. Nu helemaal into duurzaam. Grote passie voor duurzame renovatie, pleitbezorger van Meer Met Minder en veelgevraagd spreker over dit onderwerp. Geen blad voor mond.

Bekijk alle berichten van Erik Bek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.