fbpx
Blog

Even tekenen bij het kruisje? Nee! In tijden van strakke regeltjes, het afschuiven van verantwoordelijkheden en de claimcultuur, doen wij het als installatiebedrijf weer net weer even iets anders. Wij willen nergens een handtekening voor hebben!

Niet op een offerte, niet op een opdracht, niet op een werkbon en niet voor een onderhoudsabonnement. Nergens! Sterker nog, als de monteur terug komt met een getekende werkbon, kan hij van mij een schop onder zijn kont krijgen :-).

Wantrouwen

Een handtekening is namelijk in mijn ogen een kwestie van wantrouwen. We vertrouwen je niet, dus tekenen graag. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je vertrouwen geeft, je vertrouwen terug krijgt. Van je klant, leveranciers en medewerker. En ik ben er van overtuigd dat je dan elkaar omhoog stuwt in kwaliteit en eindtevredenheid.

Het enige waar ik mijn handtekening graag onder zet, zijn de contracten met onze medewerkers. Deze handtekening is namelijk een zekerheid voor hén. Niet voor mezelf, om bij overgang van een medewerker, concurrentiebeding af te dwingen of studiekosten terug te krijgen, nee zekerheid voor de medewerker.

Misbruik

En natuurlijk gaat daar iemand een keer misbruik van maken. Dat klopt. Daar zijn we ons van bewust. En dat is pech. Vooral voor hem of haar, want hij zal nooit meer een klant van ons mogen worden. Wij willen fans en ambassadeurs om ons heen, geen mensen die zogenaamde rechten denken te ontlenen aan een handtekening.

Eerste opdracht

Vorige week belde een nieuwe verzekeringsexpert met een eerste opdracht voor lekkagedetectie en reparatie, omdat hij goede verhalen had gehoord van de buurvrouw waar wij een lekkage hadden verholpen. Hij wilde alleen wel getekende werkbonnen en urenstaat ontvangen na de werkzaamheden. Helaas… Dat gaan we niet doen, nog niet bijna. Hij laat zien dat hij geen vertrouwen in ons heeft, en dat is geen goede basis voor een samenwerking met ons! Wie vertrouwen geeft, krijgt het dubbel en dwars terug.

Over Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek vanuit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van extreme klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Zijn medewerkers zijn goeie gasten en goeie vrouwkes, zijn klanten zijn fans. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.

Dit is zijn LinkedIn

 

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

11 reacties op “Handtekening is wantrouwen

 1. Egbert schreef:

  Helemaal met Martijn eens, als je eerlijk betrouwbaar en integer bent is een handtekening niet nodig, wij werken al 60 jaar zonder handtekening, en dat geeft vertrouwen

 2. Martijn Verspeek schreef:

  Das goed om te horen Egbert… Top!

 3. Jaap Schuddeboom schreef:

  Wat een mooi principe om een bedrijf op te bouwen en daarmee de goede medewerkers én klanten aan je te binden. Hulde en dat maar meer bedrijven dit principe in hun bedrijfsvoering mogen opnemen.

 4. Martijn Verspeek schreef:

  Dank Jaap! En ik denk dat we behoorlijk wat stof hebben doen opwaaien met deze blog… 🙂

 5. Charlie schreef:

  Ook wij werken al jaren op deze manier, door vertrouwen te geven krijg je het ook terug
  en door mensen de keus te geven blijven ze vanzelf trouw.

 6. S schreef:

  Martijn,

  Mooi artikel helaas wordt er op veel plaatsen anders over gedacht

 7. ulrike lippens schreef:

  voor kwalitatieve RGA-kanalen in RVS kan je terecht bij Opsinox

 8. Ruud schreef:

  Niks aan toe te voegen. Leuk om te lezen dat er mensen zijn die er exact hetzelfde over denken als ik 🙂 🙂

 9. Han van Zeeland schreef:

  Martijn, ben het gelijk met je eens maar vraag me wel af waarom er 40% betaling vooraf wordt gevraagd, is het vertrouwen dan toch wat minder groot als geschetst?

 10. frank schreef:

  misschien omdat de kosten ook gemaakt worden (uren en materialen inkopen) een installatiebedrijf is geen bank

 11. frank schreef:

  martijn wij vragen geen aanbetaling van 40% maar wel een handtekening en die aanbetaling is denk ik evenveel waard als de handtekening toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.