fbpx
Blog
Ziekenhuissanitair. Liever niet thuis

Wat gebeurt er als je bijvoorbeeld de diagnose MS of een andere nare ziekte krijgt? Je hele leven staat ondersteboven en alles is opeens anders. Je werk, je kinderen, je gezondheid maar niet te vergeten, je woning en ook je badkamer.

 

Je hebt dan al behoorlijk wat ziekenhuizen van binnen gezien, en voor wie nog nooit in een ziekenhuis gelegen heeft, kan ik even uit ervaring spreken: de badkamers zijn super praktisch en veilig.

 

Vergeelde kappen

Grote witte beugels met vergeelde kunststof kappen, een opklapdouchestoel op een grove railing tegen de muur gemonteerd, rondom 10 cm boven de vloer een rode draad voor als je bent gevallen. Een wastafelkraan die echt super-praktisch is, een kantelspiegel van krap 60x60cm en ook rondom de wastafels die welbekende witte beugels met kunststof vergeelde kappen, 15×15 witte tegeltjes. Tot slot een antisliptegel op de vloer waar de eeltlaag op je voet van slijt.

 

Nachtmerrie

foto 2.JPG

Op dat moment zegt de ergotherapeut tegen jou en partner: “hebben jullie je badkamer al aan laten passen?” En dan komt er een hoop op je af, met het ziekenhuis als referentie. De gedachte van een klinische ‘ziekenhuisbadkamerlook’ in de eigen -pas gerenoveerde en- prachtige badkamer geven de meeste mensen nachtmerries. Toch gebeurt het met regelmaat dat zo’n fraaie badkamer volgehangen wordt met de praktische en veilige beugels, zitjes en ander accessoires: veiligheid is op dat moment de enige voorwaarde is.

 

Uitstraling versus veiligheid

De uitdaging moet zijn voor ons installateurs om de badkamer veilig te maken, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ook om na te blijven denken over de uitstraling. Aangepast sanitair kan namelijk ook mooi zijn, je moet alleen heel goed zoeken naar de juiste leveranciers en creatief kunnen zijn. En daar zijn wij voor.

 

Ziek zijn is al erg genoeg. Om bij ieder badkamerbezoek thuis ook nog eens praktisch boven design te moeten zien: het maakt het er niet makkelijker op.

 

Over Martine Beijer

Martine Beijer (1986) runt het jonge bedrijf Aquarius Sanitair in Sleeuwijk, in 2012 genomineerd voor Badkamerdetaillist van het Jaar en winnaar Jonge woonondernemer 2012. Sinds 2007 zelfstandig ondernemer. Voorvechter van fris jong ondernemerschap, passie voor alles wat met badkamers te maken. Ziet zichzelf als voorbeeld en klankbord voor jonge mensen, én vrouwen in de installatiebranche.

Bekijk alle berichten van Martine Beijer

1 reactie op “Ziekenhuissanitair. Liever niet thuis

  1. Bram Strookman schreef:

    Weg met de stigmatiserende oplossingen.
    Langer thuis blijven wonen? Zo doe je dat: http://www.apollo-aqua.nl

    Hoe mooi kan aangepast sanitair wel niet zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.