fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 6 – 2017

In deze editie

Het thema is deze keer binnenklimaat, met onder andere verhalen over LTV en over schade aan balansventilatie. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Het bezoekerscentrum Grebbelinie in Renswoude vertelt het verhaal van een eeuwenoude verdedigingslinie. Het wordt op een innovatieve en duurzame manier gekoeld en verwarmd. Naast zonnepanelen, thermische isolatie en een met pellet gestookte biomassa ketel, heeft het gebouw buffervaten met een innovatief snufje: PCM-bollen.

Energieneutraal
De weg naar energiezuinig en –neutraal bouwen is er een met hobbels en valkuilen. Vanaf 2021 moeten opgeleverde woningen aan de strenge bijna-energieneutrale eisen voldoen. Wellicht moeten ze zonder gasaansluiting zijn uitgevoerd. Hoe kun je je nu al voorbereiden op deze stap?

Opnieuw uitgevonden
De kreet ‘loodgieter’ ging van de gevel, de onderdelenbalie dicht en de showroom op de schop. Siem Gitsels in Arnhem heeft als badkamerbouwer en installateur een nieuw smoelwerk gekregen. “Dit is de tijd om ballen te tonen.”

Gas geven
Na een management buy-out in 2013 en een wisseling van de wacht in januari 2017 is Michel van Gemert (39) mede-directeur van Sankomij Installatietechniek. Van Gemert werkte op alle afdelingen en volgde diverse (HBO-)studies. Nu wil hij onderscheidende diensten leveren. “Halverwege een project opdraven om wat slangetjes te leggen? Dat willen we niet.”

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Installatie.nl en lees het vakblad online.