fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 6 – 2019

In deze editie

Dit zesde nummer bevat onder meer een verhaal over de proeven met waterstofketels. Maar is deze mogelijke opvolger van de cv-ketel nu echt zaligmakend, of wishful thinking van de liefhebbers van de klassieke hr-ketel? We bezochten Nederlands eerste installatie op volledig waterstof en volgen de proeven. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Wijze lessen van twintig jaar warmtepomp

Veel installateurs zijn maar net begonnen met het installeren van warmtepompen. En er zijn natuurlijk struikelblokken genoeg. Klimaatgarant heeft nu twintig jaar ervaring met warmtepompen en zet de wijze lessen van de ervaring van 9000 installaties op een rijtje.

Echte installateurs voor de klas

Opleidingen moeten een brug slaan met de praktijk. Maar naast zorgen over de instroom, zijn er ook zorgen over de hoeveelheid en het niveau van de docenten. Ervaringsverhalen en échte installateurs voor de klas vormen een remedie. De opleiding hybride docent biedt die kans. We spraken drie installateurs die deze opleiding hebben gevolgd.

ERP voor dummies

ERP-software is een handige hulp bij de bedrijfsvoering. Het kan bedrijfsprocessen als productie, inkoop, logistiek en administratie aan elkaar koppelen. Maar wat zijn dit nu voor systemen? Welke functionaliteiten zijn nu belangrijk, welke niet, en waar moet je op letten als je als kleine installateur zo’n pakket aanschaft?

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Installatie.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Installatie.nl en lees het vakblad online.