fbpx
Installatie van weleer

Automatiseren in de ’80

Al die kaartenbakjes bij de loodgieters: dat moet toch eenvoudiger, sneller en beter kunnen? In de jaren ’80 zet de automatisering in en breekt de personal computer (pc) door. Daar springen slimme ondernemers met inzicht in de processen van de moderne loodgieter op in. Dus calculatieprogramma’s, factureringsprogramma’s, maar ook een elektronische kaartenbak en brievensjablonen. Cliëntenbestanden, tegenwoordig CRM genoemd, maar ook mogelijkheden om op de IBM-systemen transmissieberekeningen te maken voor cv, artikelbestanden voor pvc-buizen, mofloos gietijzer, hard PE en koper en staal in te voeren.  Deze advertentie verscheen in de jaren ’80 in vakblad Installatie.

Voor 265 gulden per maand, dus een slordige 130 euro, ontzorgt dit bedrijf de loodgieter. Met keus uit fraaie computers, kettingbaan- en matrixprinter en programma’s. En, omdat harde schijven nog erg kostbaar waren, een diskdrive, waar naar gelang de smaak (3,5 inch of 5,25 inch) maar liefst een externe opslagcapaciteit tussen de 360 kB en 1.2 MB te realiseren was. Bedenk eens even hoeveel van deze floppy’s nu op een USB-stick passen…

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een oud gereedschap, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘installatie van weleer? Via deze link kunt u materiaal uploaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.