fbpx
Installatie van weleer

Een eeuw na Harry Plieger

2018 wordt een bijzonder jaar voor groothandel Plieger. Het bedrijf viert haar eeuwfeest. In 1918 richtte de jonge Amsterdamse loodgieter Harry Plieger, die het vak in zijn vingers en de handel in zijn hoofd had, samen met zijn broer Jan een voorzichtig groothandeltje `Gebroeders Plieger NV` op, met vestigingen in Amsterdam en Heerlen.

Harry Plieger begreep in 1918 dat er een groothandel moest komen die tijdwinst moest opleveren voor de loodgieter. Deze was in die tijd vaak een halve dag onderweg om al zijn materialen bij de verschillende groothandelaren te verzamelen. Harry nam dit verzamelwerk van hem over en bood het gehele pakket aan, een praktijkgericht principe dat een eeuw later niet anders is.

Het bedrijf is honderd jaar later een landelijke groothandel in sanitair, cv, installatiematerialen en elektra met meer dan 750 werknemers verdeeld over 55 Plieger Express vestigingen en 18 toonzalen. Daarnaast heeft Plieger een inkoopkantoor in Hongkong. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel.

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een oud gereedschap, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘installatie van weleer? Via deze link kunt u materiaal uploaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.