fbpx
Installatie van weleer

Knuffel voor de monteur

Onze verwarmingsmonteurs krijgen niet altijd de waardering die ze verdienen. Toch zijn met name de storingsdiensten ware verlossers voor mensen die in de kou zitten. Of wat te denken van de mensen die energiebesparing of verduurzaming mogelijk maken? De monteur; de onmisbare schakel; de ruwe bolster met het kleine hartje. Degene die soms vervelend nieuws (lees: kosten) moet communiceren, maar vooral een mens die dingen maakt.

Tussen twee onderstaande advertenties zit dik 30 jaar. De monteur uit 1986, met klassiek petje ‘CV’, tuinbroek en ruitjeshemd voor een stukje duiding, heeft een paar mooie rode lipjes op zijn toet gephotoshopt. De tweede monteur (uit 2016) wordt ook platgeknuffeld door zijn klant omdat hij zojuist dé langgekoesterde comfort oplossing heeft geboden. Wat opvalt: de monteur is nog steeds man, de klant nog steeds vrouw. Sommige dingen veranderen nooit.

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een oud gereedschap, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘installatie van weleer? Via deze link kunt u materiaal uploaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.