fbpx
Installatie van weleer

Nog maar één gat!

Er is nog maar één gat nodig in het dak! Een compleet rookgasafvoersysteem tot buiten de woning, voor alle VR en HR-ketels. De goedlachse installateur in vakblad Installatie vertelt in 1986 over het Rolux systeem dat kunststoffabrikant Ubbink op de markt heeft, en dat een einde had moeten maken aan het geknutsel, waar we helaas tot vandaag de dag nog mee te maken hebben.

De verbrandingsafvoer van het nieuwe Rolux-systeem vindt plaats via een verbrandingsgas- en condensaatbestendige aluminium binnenpijp met een wanddikte van 1,5 mm. De luchttoevoer geschiedt via de om deze afvoer geplaatste kunststof buitenpijp. Door deze concentrische constructie is nog maar één gat in het dak nodig, en dat is natuurlijk goed nieuws voor de installateur in de eigthies, die steeds vaker ook met HR-ketels en dus met dakdoorvoerproblematiek te kampen krijgt. Met siliconen afdichtring, dus ook het tapen behoort tot het verleden. Kortom, waarom knutselen als je met een systeem aan de gang kunt? Onderaan rechts van de pagina een infobon, die je af kunt scheuren dan wel knippen en op kunt sturen in een open enveloppe. Ongefrankeerd, naar Antwoordnummer 1 in Doesburg.  Dus ook qua antwoordnummers waren ze vooruitstrevend.

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een oud gereedschap, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘installatie van weleer? Via deze link kunt u materiaal uploaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.