fbpx
Installatie van weleer

Snuffelen bij de smid

Het is hier omstreeks 1952, en Cor van Hoften snuffelt als 14-jarige jongen aan het vak. Bij een smid in Tiel. Een fraai tijdsbeeld, en ook nog met kleuren toegevoegd. Herkenbaar voor elke installateur die in de tijd van kolen, smeden en loodgieten het vak leerde.

In 1978, op zijn 40e, startte Cor van Hoften het gelijknamige installatiebedrijf, inmiddels gerund door zijn zoon Mark van Hoften, die uitgegroeid is tot een middelgroot installatiebedrijf dat vanuit Hardinxveld-Giessendam de Randstad en midden-Nederland bedient.

De eerste werknemer, die in 1980 in dienst trad, staat nog steeds op de loonlijst. Maar tijden zijn veranderd. Het klassieke loodgieten en smeden is nog maar een klein deel van de werkzaamheden van de gemiddelde installateur. De kolenkachel heeft plaatsgemaakt voor de cv-ketel. En die ketel gaat de kopende tientallen jaren ook langzaam van het toneel verdwijnen ten faveure van warmtepompen, warmtenetten en meer duurzame vormen van gas.

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘Installatie van weleer?’ Via deze link kunt u materiaal uploaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.