fbpx
Installatie van weleer

Groothandel introduceert computer

In november 1980 een grote reportage over het nieuwe opslag- en distributiecentrum van groothandel Technische Unie. In Alphen aan de Rijn betrekt de grossier een magazijn van 45000 m2 en een opslagterrein van 25000 m2. Prins Claus opende het nieuwe distributiecentrum, waarmee de TU haar magazijnen centraliseert. De groothandel heeft op dat moment 24 verkoopkantoren, en het leveringsprogramma bestaat uit 50.000 artikelen. In het 3-pagina-verslag in vakblad Installatie staat vermeld dat de groothandel beschikt over de ‘modernste mechanische transportmiddelen die voor een deel automatisch functioneren’. Ook een nieuw fenomeen doet zijn intrede in het ‘TU-gebeuren’: de computer. Onmisbaar om de 8000 orderregels per dag te verwerken, aldus het verslag.

Heeft u bijzonder archiefbeeld, een oud gereedschap, een verhaal uit de oude doos, of een mooie ‘installatie van weleer? Via deze link kunt u materiaal uploaden.

2 reacties op “Groothandel introduceert computer

  1. Margit schreef:

    Inmiddels zijn dat 90.000 orderregels per dag, vanuit 2 DC’s. Ik werk al 29 jaar met veel plezier bij de Technische Unie!!

  2. w.jansen schreef:

    ik bestel al 41 jaar bij de tu en ben zeer tevreden .
    alleen de lampen van 150 watt hebben ze niet meer (geintje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.