fbpx
Installatiefouten

Afkeur vanwege parkers

Deze installatie is afgekeurd bij de onderhoudsbeurt, meldt de inzender. De rookgasafvoer is voorzien van parkers en onvoldoende gebeugeld. Parkers werden in het verleden vaak toegepast om een rookgasafvoer te zekeren, wanneer het te omslachtig was om goed te beugelen. Tegenwoordig is parkeren niet meer toegestaan. Het fixeren zal in dit geval moeten gebeuren met draadeinden vanwege de afstand tot het dak, met eventueel een aanvullende constructieve maatregelen. Daarna zal deze afvoer wel een groen vinkje krijgen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

4 reacties op “Afkeur vanwege parkers

 1. Kramer schreef:

  Ik mag aannemen dat bij het de herstelwerkzaamheden, naast het vervangen van de rookgasafvoer en rookgasadapter, ook de luchttoevoer zal worden vervangen voor een luchtdicht systeem, en een dakbeschotbeugel zal worden geplaatst. Pas daarna mag er een groen vinkje worden gegeven. ”Eventueel aanvullende constructieve maatregelen”, het is mij nogal een wazige omschrijving.

  Dit is iets wat ik vaker mis op deze site, er wordt een probleem geconstateerd, en er wordt vaak maar een halve oplossing gegeven of de helft van het probleem wordt maar uitgelicht. Misschien ben ik hierin de enige, maar laten we, als we dit soort problemen gaan uitlichten, ook volledige oplossingen geven.

 2. Marcel schreef:

  Eerst het dak zelf maar eens vernieuwen voordat je er een beugel tegenaan monteer.
  Hopeloos geval zo.

 3. Blikkie schreef:

  Bij mij in noord Holland Hoorn heeft de cv monteur ook zomaar uitzich zelf zonder overleg alle buizen geparkerd, ik maakte een op merking dat ik dat raar vond omdat daar rookgassen zouden kunnen ontsnappen, hij beweerde van niet , dat de Parker het gaattje dichte en dat hij opdracht en het advies van de branche vereniging had gekregen. Ik vond het maar raar. Vorig jaar heeft hij de Parkers vervangen voor popnagels, omdat de branche vereniging had gezegd dat dat moest omdat de Parkers weg branden en dat was ook zo.
  Kan ik de cv monteur aansprakelijk stellen voor het in gevaar brengen van mij en mijn gezin? Kon ik van hem eisen dat hij op zijn kosten de aan en afvoer buizen moet vervangen? Mijn ketel is 9 jaar oud en drie jaar geleden geparkerd en gepopnageld.
  Mijn buurman heeft vorig jaar zijn cv ketel daar een andere monteur laten vervangen , bij mijn buurman waren de buizen door dezelfde cv onderhoudsman geparkerd, de nieuwe cv monteur sprak er schande van en zei dat het tenstrengste verboden is en dat allen prutsers dit doen.
  Ik heb hier gelezen van team wohler de bouw besluiten , kan iemand mij vertellen hoe de branche vereniging hier in staat? Ik heb geen vertrouwen meer in mijn cv monteur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.