fbpx
Installatiefouten

Afkeurtje

Zeker wanneer een ketel van VR naar HR gaat, moet de rookgasafvoer van een appartement worden vervangen. Bij het verticale deel (aluminium) van 80 mm is dat niet gebeurd. Het horizontale deel op zolder wel, maar hier is niet volgens de voorschriften van Rogafa gebeugeld. Hierdoor zijn de verbindingen kwetsbaar. De nieuwe toestellen condenseren en dan moet het condenswater wel goed geleid worden. Bovendien zijn de VR-afvoerkappen ook niet vervangen. En dan mondt de rookgasafvoer ook nog uit in de kap, in plaats van erboven. Een behoorlijk afkeurtje dus.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

3 reacties op “Afkeurtje

 1. Nic schreef:

  Bekend probleem. Ik ben altijd te duur met ketel vervanging op deze plekken. Ik adviseer een nieuwe rookgasdoorvoer door het dak naast de oude schoorsteen. Niet mooi wel goed. De fabikant van deze schoorsteen adviseert om niet proberen de alu pijp te vervangen, gaat niet lukken!! Toch hangt de grote verhuurder V er een nieuw toestel op, met behoud van het oude aluminium. Meerdere keren gebeurd!

 2. Gert Asveld schreef:

  Ik heb deze foto’s gemaaakt in een appartementen complex te Valkenswaard, wie o wie gaat hier nu op toezien cq handhaven zodat er conform het bouwbesluit gewerkt wordt?

  Waar is de tijd gebleven dat er nog keurmeesters van het energie bedrijf waren om het gas af te sluiten,hoogste tijd voor APK woning installaties!

 3. erik schreef:

  Net als alles in de wereld draait het om 1 ding en dat is geld.
  Pay peanuts you get monkeys!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.