fbpx
Installatiefouten

Afvoer met overspanning

Bij deze rookgasafvoer is de rookgasafvoer buis langer dan 25 cm. Deze moet dus gebeugeld zijn volgens de nieuwe beugelregels van Rogafa.
De inzender heeft de klant gewaarschuwd dat dit gevaar kan opleveren met vreselijke gevolgen. Jaarlijks onderhoud wordt hier altijd uitgevoerd door een erkend installatiebedrijf. De inzender heeft het advies gegeven direct beugels aan te brengen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

10 reacties op “Afvoer met overspanning

 1. Andre schreef:

  Herkenbare situatie. Je geeft het aan dat rookgasafvoer gebeugeld moet worden, maar meestal krijg je het standaard antwoord van de bewoner. Het zit al jaren zo en we houden het in de gaten

 2. Hendrik-Jan schreef:

  André, het gaat er niet meer om of het al jaren zo gezeten heeft, het mag nu niet meer. Einde discussie.

 3. Mark schreef:

  En het afschot van 5 cm per meter is ook niet gehanteerd!!

 4. Patrick Desmyter schreef:

  Andre heeft gelijk, alle regels moeten gevolgd worden tot de Euro ter sprake komt. de beugels zijn namelijk niet gratis en het werk en verplaatsing ook niet.

  • MarkS90 schreef:

   Ik geloof daar niet in Patrick: het kost maar een paar tientjes om wat beugels te plaatsen. En als een klant dat niet wil bel je het gasbedrijf om de gasmeter op te halen.
   Het moet maar eens afgelopen zijn met dit soort geknutsel in installatieland.

   • marco schreef:

    Hallo Mark
    We hebben regels te over, echter handhaving ontbreekt. Het gasbedrijf heeft niet de bevoegdheid om om deze reden de gasmeter te verwijderen.
    Wel kun jij de boel afkeuren en documenteren.

    • RVE schreef:

     Marco, gelijk heb je. Je kan het afkeuren en documenteren maar niet afsluiten… zelfs met de nieuwe regels van CO certificering wordt er gehoopt dat de verzekering regels gaat opstellen. Zoals zo vaak: halve maatregelen. Particulieren mogen nog steeds zelf ketels kopen maar niet zelf monteren. Hoe gaan”ze” dat controleren……

   • Pieter de Wit schreef:

    Je bent goed op de hoogte Mark van wat allemaal wel en niet mag, merk ik. Gasmeter ophalen, hoe verzin je het? Als er iets niet mag, dan is het dat wel. André en Patrick zijn de realisten hier. Je kunt het melden, maar meer niet. Dit zal nog wat worden, met CO-vakmanschap in het vooruitschiet. Stel je voor dat jezelf dit hebt aangelegd jaren geleden. Of je collega. Dan moet je je eigen werk afkeuren. Ga dat maar eens verkopen.

    En laten we niet overdrijven, er zijn jaarlijks 2 koolmonoxide doden. Er zijn jaarlijks 20.000 rookgerelateerde doden. Er zijn jaarlijks 300 doden in het verkeer waarbij aantoonbaar alcohol of drugs in het spel is.

    Er vallen jaarlijks 40 doden op bouwplaatsen, allemaal monteurs/bouwvakkers (uit Polen) met ene gezin met kinderen. Goh wat vreemd. Daar hoor ik Uneto-VNI nooit over.
    Daar hoor ik niemand over.

 5. Nol schreef:

  Bevindt zich boven het trapgat. Waarschijnlijk Unidek platen… Kleine uitdaging om de beugels stevig en op een veilige manier vast te krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.