fbpx
Installatiefouten

Afvoerproblemen

De tegellijn laat duidelijk zien dat de afvoer van deze ketel niet helemaal juist is.

 

De afvoerleiding links van de sifon ligt hoger dan de afvoerleiding van de boiler rechts daarvan. Als er niet al te veel water doorgaat, zal het wel goed gaan, maar het blijft vragen om problemen. En die zijn er, als we het plasje en de staat van de boiler mogen geloven.

8 reacties op “Afvoerproblemen

 1. wilco schreef:

  Sifon zit ook verkeerd om, alles lekker haaks aangelegd en dat bij een Nefit HR ketel..Aangelegd door een stagaire lijkt het

 2. Mart Service schreef:

  En de afvoer na de sifon gaat ook horizontaal weg. En een Nefit heeft erg kalkrijk condenswater dus het zit om de haverklap dicht….

 3. frits schreef:

  ik maak me meer zorgen om het overstort ventiel, niet te zien binnen 0.5 m van de ketel
  ik heb nog wel fotos waarop de rookgas afvoer gewoon verwisseld is
  broekstuk gewoon verkeerd om op de ketel
  en dan is de betreffende instalateur lid van het VNI heeft de ketel
  zeker nog 4 a 5 keer onderhoud gehad door de zelfde instalateur! en moet ik ondekken bij een reparatie van de driewegklep dat de rookgas konstruktie kompleet is door gerot levengevaarlijk dus.
  en dit mmm zeikt vanzelf wel door de vloer naar de volgende etage

 4. kevin schreef:

  Het lijkt erop dat de sifon verkeerd omzit omdat anders het schroefdopje om de sifon te reinigen op de grond zou staan. Maar doordat het water pas zo hoog wegloopt is de kans dat het water vuil afzet in de leiding onnodig hoog. echter het gebrek aan de overstort vind ik een grotere fout.

 5. charlie schreef:

  Oke dat de afvoer niet goed zit zie ik ook maar ik ga er vanuit aan de leeftijd van de ketel te zien (model uba voor 1998) dat dit al wat jaartjes zo zit.
  Ook geen expantievat te zien wil niet zeggen dat deze er niet is en een overstort werd jaren geleden ook wel in de badkamer geplaatst dus

 6. noël schreef:

  … En hoop dat de mantel er voor onderhoud of foto afgenomen is. Zie je ook vaak. Dat de mantel wordt weggelaten. Funest voor de ventilator.

 7. Ton van der Meeren schreef:

  Het weinig gebruikte tappunt, de cv-vulkraan, met meer dan max 150 mm “dode leiding” laten we dan nog maar even buiten beschouwing.

 8. Ferry TACS schreef:

  Jammer om dan de staigaire de schuld te geven, zo’n figuur loopt stage om wat te leren. Zegt in dat geval meer iets over de begeleider van deze stagiare 😉
  Soms schieten de tranen in je ogen als je ziet hoe een “vakman” iets durft op te leveren.

  Belt u ons maandag even terug, dan maken wij alles weer picobello in orde!

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDkQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dtjf5E-Ol8rs&ei=q9mdUa-AK4La0QWenYCoDw&usg=AFQjCNG2NyJE2-SvvvebEOM1vbTu8d0B7A&sig2=PsVPltH7OBkNLjqt3ON6Og&bvm=bv.46865395,d.d2k

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.