fbpx
Installatiefouten

Alles op de vierkante meter

Het dak is groot genoeg, maar de installaties mogen het op de vierkante meter uitvechten. De buiten-unit van de airco, staat strak tegen de dakdoorvoer van de HR-ketel.

Waarschijnlijk was die doorvoer er eerder. Dus heeft hier de aircomonteur de installatiehandleiding niet goed gelezen. Die vertelt namelijk dat er geen op 35 cm afstand geen hindernis op de in- of uitblaas mag zitten, en dat zit er nu feitelijk wel. Ook de NPR voor dakdoorvoeren vertelt dat er op 0,5 meter van een monding geen opgaande muren of obstakels mogen zitten.

Omdat een airco een gesloten systeem is, zullen er hoogstwaarschijnlijk geen risico’s zijn voor wat de rookgassen betreft. Maar deze situatie voorkomen door het buitendeel iets te verplaatsen, had deze situatie kunnen voorkomen. Nu heeft de luchttoevoer van de cv-ketel een eigen windtunnel. Ook zijn zure rookgassen in de directe omgeving van je airco vast ook niet bevorderlijk voor de duurzaamheid van het buitendeel.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

1 reactie op “Alles op de vierkante meter

  1. Robin schreef:

    Helemaal gelijk! Gewoon onkunde en een grote stommiteit, de airco kan onvoldoende zijn warmte kwijt, dus negatief voor het koel vermogen en het energieverbruik, daarnaast voor de levensduur vd componenten, bij het lek raken vd airco door de zure rookgassen ontstaat een milieu delict!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.