fbpx
Installatiefouten

Altijd verder kijken

Waarom je altijd verder moet kijken bij een doorsnee ketelinspectie. Het toestel hing er prima bij. Het oog viel op het stopcontact. Volgens de multimeter was er geen aarde aanwezig, de spanning bleef op 0 Volt staan. De monteur volgde de kabel, en kwam uit bij een centraaldoos. Hier trof ze een verbrande kroonsteen en een afgeknipte aarde aan. De boel is daarna netjes in orde gemaakt.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

10 reacties op “Altijd verder kijken

 1. Hendrik schreef:

  Spanning aantonen met een multimeter?
  Gebruik hiervoor een dubbelpolige spanningsaanwijzer!

  • Frans S schreef:

   Het aardige van een multimeter is dat je niet voor elk soort meting een ander instrument uit de bus hoeft te halen. Het woorddeel “multi” zegt het al.

  • Erik schreef:

   Ben je niet in de war en bedoeld je spanningsloze toestand!!

  • Jorret schreef:

   Als indicatie en het meten van de spanningsverschillen is een universeel- /multimeter prima bruikbaar, voor vasstellen van spanningsloos-situatie voor bv werkzaamheden aan de bedrading is de “Duspol” je beste vriend!

 2. A.G. schreef:

  Wat is er mis met een (goede) multimeter?

 3. Frans S schreef:

  Het aardige van een multimeter is dat je niet voor elk soort meting een ander instrument uit de bus hoeft te halen. Het woorddeel “multi” zegt het al.

 4. Hendrik schreef:

  Misschien moeten er een aantal even de NEN 3140 nalezen. Hierin staat de eis gewoon beschreven.

 5. Johan schreef:

  Hendrik, waar staat dat de multimeter in dit geval gebruikt wordt om spanningsloosheid vast te stellen? Deze is in dit geval prima te gebruiken als indicatiemiddel.

 6. Jacques Swillens schreef:

  Ik vind het opvallend dat iedereen valt over de methode waarmee deze broddel oplossing gevonden is. Terwijl hier een drietal snoeren aan elkaar zijn geknoopt op een dusdanig knullige manier dat er bijna brand is ontstaan getuige de serieus gesmolten kroonsteen. Als je al snoeren aan elkaar knoopt gebruik dan de juiste lasdoppen voor flexibele aders en sluit alle drie de draden aan…. Hier is niet te zien waar de voeding voor deze doos vandaan komt maar dit is zeker een aanleiding om iets verder te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.