fbpx
Installatiefouten

Beugels vergeten

Een cascade-opstelling die netjes door een gerenommeerde partij geïnstalleerd is en onderhouden wordt. Maar ook de zogenaamde ‘erkende’ jongens laten wel eens een steekje vallen. Hier zien we duidelijk dat de luchttoevoer en rookgasafvoer zuchten onder het feit dat ze niet gebeugeld zijn. Eén buis heeft het al opgegeven, maar ook de rookgasafvoer ernaast dreigt los te komen uit het broekstuk. Fabrikanten en Rogafa schrijven voor: beugelen bij elke bocht, om de mof. Gelukkig kwam er een oplettende collega langs.

7 reacties op “Beugels vergeten

 1. Hendrik schreef:

  Het is niet heel goed te zien maar het broekstuk van de RGA bij de linker ketel is anders dan bij de rechter (lippenring om de buis is blauw resp. rood) ik zou bijna zeggen dat er een aluminium dakdoorvoer gemonteerd is.
  Als dat het geval is, zijn er ook verschillende materialen gemixt.

  • frank van eersel schreef:

   Ik denk idd dat hier safe-pp en aluminium door elkaar zijn gebruikt, vermoedelijk oude dakdoorvoer laten zitten en opnieuw op aangesloten, desalniettemin zit ook de stormbeugel op het broekstuk gemonteerd?

 2. Marcel schreef:

  Gewoon slordig. Klaar naar huis mentaliteit.

 3. Gerard schreef:

  Geachte lezer.

  Als Service technicus maak ik veel mee. De uitvoerende mensen krijgen materiaal mee, en de instructie van leidinggevende is meestal , succes en een beetje snel .
  Controle achteraf is er niet.
  Kennis van zaken is vaak onvoldoende op de werkvloer en komt er geen commentaar hebben ze het toch goed gedaan !!!!
  Wordt het niet eens tijd dat leidinggevende/werkvoorbereiders aangesproken worden.
  Over dit geval wil ik zeggen, ik heb al veel vervuilde rookgaspijpen meegemaakt met 90GRADEN bochten, deze zouden verboden moeten worden. Toestellen met 2×45 functioneren veel beter en vervuilen minder.
  Misschien is interesse in het vak ook belangrijk voor goed monteren

 4. frits schreef:

  geen beugels bij de dak doorvoer te zien en verder ook niet, wie maakt dit?????????
  een dergelijke installatie en dan kunnen die beugels er niet meer bij! a 1,75 en bij de dak doorvoer zitten ze in de doos maar duidelijk geen Scholing

 5. frits schreef:

  geen beugels bij de dak doorvoer te zien en verder ook niet, wie maakt dit?????????
  een dergelijke installatie en dan kunnen die beugels er niet meer bij! a 1,75 en bij de dak doorvoer zitten ze in de doos maar duidelijk weer geen personen met enige opleiding

 6. Hans Smit schreef:

  Ik heb eens bij een “gerenommeerde” partij informatie ingewonnen n.a.v. een vacature. Men verwachte dat je per dag zo’n drie ketels kon vervangen… heb daarop vriendelijk bedankt. Op deze manier krijg je fouten zoals op bovenstaande foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.