fbpx
Installatiefouten

Boilerblunder

Tijdens het vervangen van de circulatiepomp en keerklep kwam de inzender tot de ontdekking dat de koud en warmwater aansluitingen van de indirecte boiler zijn verwisseld.  En dat in de wetenschap dat de boiler is al 3 keer is vervangen in 10 jaar. De pomp heeft het leed wat verzacht door steeds rond te pompen, maar het warmwater wordt ontrokken aan het koelste punt in de boiler. De klant start een klachtenprocedure bij de verantwoordelijk installateur. Ten eerste omdat deze de pomp niet wilde vervangen, ten tweede vanwege al het energieverlies door de verkeerde aansluitingen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Boilerblunder

 1. Nic schreef:

  Ik had toch zeker reacties verwacht op bovengenoemde blunders. Ik hoop niet dat er vaker Remeha ind. boilers verkeerd aangesloten worden, rechts is warm, links is koud, beetje verwarrend toch. Het ergste vind ik dat er al de derde boiler hangt en er werkelijk niemand kijkt waarom de boiler steeds sneuvelt. Er hebben al vele monteurs van de grote V aan gewerkt. Het logboek staat vol. lekker stressvol dat koude water op je warmste punt krijgen. Ik Kom helaas vaker blunders tegen van deze verhuurder, het voordeel is dat de monteurs hun blunders netjes vermelden, een voorbeeld, TTB verwijderd vanwege herhaalde storing!!!!! Moet niet gekker worden. Helaas zal een certificaat om aan gas te werken geen zin hebben in dit soort gevallen.

 2. Marcel schreef:

  Dus nu moeten de monteurs ook nog gecontroleerd worden of dat ze niet kleurenblind zijn.

  • Nic schreef:

   Misschien het installatie voorschrift lezen. Heeft niks met kleuren te maken, wel met installatie kennis. Hier schort het nog al aan.

 3. Nic schreef:

  Misschien het installatie voorschrift bekijken?

 4. Gast schreef:

  Nee hoor. Gewoon lezen en weten waar je mee bezig bent.

 5. Marcel schreef:

  Je kan de voorschriften wel lezen maar als je blauw niet van rood kan onderscheiden????

 6. Marcel schreef:

  Maar, die aansluitingen zitten volgens de foto boven elkaar. ?????????

 7. Nic. schreef:

  Marcel, foto is gedraaid. Draai de foto 90 gr met de klok mee!!! Gewoon onder aansluitingen. Probleem is dat er klakkeloos links is warm wordt aangehouden. En dat telkens weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.