fbpx
Installatiefouten

Cascade rookgasafvoer

De woningeigenaar had twee ketels via marktplaats gekocht en deze zelf geïnstalleerd. De ketels zijn rookgaszijdig met een combinatie van hemelwater-pvc en safe-pp gezamenlijk aangesloten op de bestaande rookgasafvoer die door het dak naar buiten gaat. De linker cv-ketel is als open toestel aangesloten en haalt zijn zuurstof uit de omgeving. De installatie is bedoeld voor kamerverhuur met eigen badkamer.

De inzender van deze foto kwam langs voor inspectie voor een servicecontract en wees de eigenaar op de levensgevaarlijke situatie. Deze was echter niet onder de indruk en zag het probleem niet zo. Inmiddels is ook de gemeentelijke bouw- en woningtoezicht op het gevaar gewezen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Cascade rookgasafvoer

 1. frank schreef:

  en wat deed de gemeente? meestal doen die niets

 2. Mvh schreef:

  Haha ziet de noodzaak niet..
  Tekenend beeld voor de maatschappij.

 3. André schreef:

  Dit is het gevolg van de vrije markt werking. Elke consument of woningeigenaar kan en mag zonder enige toezicht wat raak knutselen.

 4. Herman schreef:

  André,
  ik geef je deels gelijk. Er zijn inderdaad veel prutsers, die maar wat aan elkaar knopen of bakken, waardoor het levensgevaarlijk wordt.
  Helaas door de hoge kosten van “vakwerk”, wat ik in vergelijk met sommige vakspecialisten zelf beter en netter kan (en bovendien kan ik er dan later zonder speciaal gereedschap nog iets aan wijzigen), maak ook ik de keuze om het zelf te doen.
  Met alle respect voor de echte vakspecialisten, die het werk uitvoeren, net werk afleveren en flexibel zijn naar de klant!
  Misschien heb ik gewoon slechte ervaringen… 😉

 5. Stevens schreef:

  ENEXIS als beheerder van het gas net zij moeten weer keurmeester instellen die weer bij verandering en nieuw gaan keuren , het gaat zolang goed tot dat er doden gaan vallen.
  want nu kan iedereen aan het gas of elc werken

 6. Marcel schreef:

  Nu zou eigenlijk de fabrikant de mogelijkheid moeten hebben om hun product daar weg te mogen halen. Het is ook maar de vraag of dat het toestel voldoende gas krijgt met die kleine tussen meter en 15 mm aansluit leidingen. Net als auto’s zonder APK in beslag nemen en afvoeren.

 7. Freddy Wulff schreef:

  2 kleine gasmeters eronder geplaatst met 15 mm koper aangesloten, Jammer dat die stikkers van Feenstra zo duidelijk in beeld zijn.

 8. Ton schreef:

  Elektrisch klopt het ook niet. Snoer van snoer centrale is ingemetseld. Snoer centrale met trekbandjes vastgezet aan koperen leiding. En volgens mij is het aarden van de metalen leidingen ook niet goed. Kan die helaas niet goed zien op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.