fbpx
Installatiefouten

Cv-ketel met opleverpunten

Op de installatie van, en controle op, deze cv-ketel is het nodige op te merken.

 

 

Niet alleen heeft de installateur geen gasleiding en de daarvoor bestemde koppelingen gebruikt. In plaats van een vulcombinatie met keerklep/terugstroombeveiliging is de ketel met enkel een kraan ertussen, direct aangesloten op het drinkwaternet. Verder zit de gaskraan op de kop gemonteerd en zijn er spijkerbeugels gebruikt om de cv-leidingen op de plek te houden. De ketel wordt wel netjes periodiek onderhouden.

6 reacties op “Cv-ketel met opleverpunten

 1. he.martens schreef:

  Zit in ieder geval nog wel een inlaatcombinatie tussen op de kw aansluiting van de ketel.Een buigijzer is ook een goede investering.
  Hoe is de aansluiting van de condensafvoer is dit een open aansluiting?
  De naam installateur wordt hier verkeerd gebruikt, ik ga uit van de allesklusser/ doe het zelver.
  Dat de ketel netjes wordt onderhouden is een pluspunt maar van een onderhoudsbedrijf mag men verwachten dat bij de eerste onderhoudsbeurt de installatie afgekeurd wordt. De toegepaste leiding moet duidelijk herkenbaar zijn als gasleiding en de perskoppelingen dienen gaskeur te hebben.
  In de norm staat dat de leiding deugdelijk dient te worden bevestigt en geen invloed mag hebben op de leiding een spijkerclip zou hier aan voldoen maar is hier niet toelaatbaar gezien de materiaal eigenschappen (veroudering)

 2. Arthur schreef:

  ben met he.martens eens, hobbybob bezig geweest. Afvoer is wel open aangesloten, bij deze ketel kun je eigenlijk niet rechtstreeks de afvoer verlijmen, ketel is een Remeha Avanta.

 3. Erwin ter Veld schreef:

  Als iemand zo iets aansluit om de cv te vullen moeten ze gelijk zijn papieren afpakken, oh nee die heb je niet meer nodig tegenwoordig.
  Dankzij deze regeling komen wij vaak zulke prutswerken tegen.
  De gasleiding zou inderdaad even geel geverfd kunnen worden maar goed als je koper gebruikt verf je die ook niet geel, het materiaal mag je wel voor gas gebruiken maar dat is er natuurlijk niet voor niets in het geel te verkrijgen.
  Valt mij nog mee dat er een overstort ventiel op zit en ook nog op de aanvoer, dat is weer een pluspunt 😉
  Maar goed als er maar genoeg geprutst wordt en er ongelukken van komen, komt de overheid vanzelf weer terug op het feit dat je je papieren moet halen om installateur te zijn en kan/mag/zou niet elk klussenbedrijf zich met ons vak bezig gaan houden.
  Toch maar liever naar de echte dealer haha

 4. eric schreef:

  waterleiding direct op de cv leiding enkel afgesloten via een kraan

 5. rob barrink chef monteur treba verwarming schreef:

  ach mensen,wij komen op bouwen staat de timmerman de cv te plaatsen met die kunststofleidingen en de electra,is nu al een week bezig de inbouwkranen in de muur aan te sluiten.

  en die foto met de ketelaansluiting is nog niets bij de foto,s die ik nog heb gemaakt in bilthoven ook daar de aannemer alles zelf.

  na maanden gaan ze dan een installateur zoeken want het werkt niet.

 6. Rachel schreef:

  Dat ziet er niet fraai uit inderdaad. Herkenbaar verhaal Rob, ook over de kunststofleidingsystemen, en pas als het misgaat hulp zoeken. En dan rijzen de kosten de pan uit. Goedkoop blijft duurkoop, in welke branche dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.