fbpx
Installatiefouten

Dak of muurdoorvoer?

Een klus die met niet al te veel installatiewijsheid is uitgevoerd. Onduidelijk ook of het überhaupt een professional was, zo meldt de inzender. We zien een dakdoorvoer die als geveldoorvoer gebruikt is voor de rookgasafvoer. Los van dat dit niet hoort, en er ook nog eens onooglijk uit ziet, hangt het dusdanig door dat condenswater vrij spel heeft, en je je hart vasthoudt hoe dit er binnen uitziet.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

7 reacties op “Dak of muurdoorvoer?

 1. willem schreef:

  Alweer een mooi voorbeeld. Lokale overheid moet bouwbesluit hanteren.
  Kom uit die stoel in het gemeentehuis.

 2. koos vos schreef:

  De pijp hangt volgens mij naar beneden uit het waterpas zo te zien, dus condens drupt in de tuin….plantjes water geven???
  Er wordt wat af geklungeld.

 3. Faiyaz Mokiem schreef:

  Als je de foto een kwartslag draait dan heb je een dakdoorvoer heeft die pico bv gedacht

 4. Wimpie schreef:

  Het is altijjd zo makkelijk oordelen hier.

  In de eerste plaats is dit NIET verboden. Wel volgens de NTR, maar die is niet geldig. In de NEN staat dat je -als je overtuigd bent van de veiligheid- iets mag toepassen. Ook iets zonder Gasteq QA of welk keurmerk dan ook.

  En ten tweede. Wie zegt niet dat de installateur de volgende dag terugkomt om dit te vervangen? Tegenwoordig is de voorraad bij groothandels dankzij Lean (zoveel mogelijk winst voor de directie en aandeelhouders) ultraklein. Je vist steeds achter het net. Om de haverklap moet je terug voor een nagekomen bestelling.

  Ten derde: de fotograaf mag wel eens een betere camera aanschaffen. Dit lijkt nergens op.

 5. Alex schreef:

  Ik vermoed een aanbiedingsset incl rookgas afvoer. De foto kwaliteit draait het niet om. En inderdaad als je als installateur met zekerheid durft te zeggen dat het zonder gevaar functioneer, zowel qua werking als veiligheid dan is het goed. Echter het gat lijkt niet goed afgedicht waardoor bij bepaalde wind richtingen de verdunningsfactor in het geding komt.

 6. Martein schreef:

  “En inderdaad als je als installateur met zekerheid durft te zeggen dat het zonder gevaar functioneer, zowel qua werking als veiligheid dan is het goed. ”

  Je maakt een grapje, hoop ik? Gebruik gewoon de juiste materialen die er voor bedoeld zijn. Ook in dit geval, bestel een gevelafvoer, zo moeilijk is het niet.

 7. Eolffers schreef:

  ach ja goed installeren is ook een vak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.