fbpx
Installatiefouten

Design sifon

Mooie materialen mogen gezien worden. Daar is het design-sifon voor bedacht. Mooie zichtmaterialen. In dit geval heeft de monteur de bochten van vloerbuizen een sok gebruikt voor zijn zichtwerk. Zo wordt deze afvoer een mooi industrieel stukje zichtwerk. Niet fout, maar is het ook zo bedoeld?

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Design sifon

 1. Reemont schreef:

  Misschien moest hij dit als vakman wel installeren, omdat de klant zelf het mooie sanitair heeft gehaald met een hele mooie korting en de leidingen heeft weggewerkt omdat de klant nog geen beslissing kon maken!! (kl#te internet en korting sanitair winkels)!!!

 2. jos schreef:

  Klopt helemaal!, tegenwoordig gaan de consument naar de stunters op internet , waar ze de materialen bestellen .Er wordt een voordelige klusjesman/installateur /tegelzetter gezocht voor het leidingwerk en tegelwerk .Het uitgekozen sanitair en materiaal is vaak niet voorzien van montagebladen en maatvoering , geeft al problemen , en bij uitlevering door de internet stunters wordt vaak verkondigd dat uitgekozen sanitair even niet leverbaar is , en een vervangend type met andere maatvoering wordt geleverd, en dan zit het leidingwerk dus vaak verkeerd en dan heb je de poppen aan het dansen . Er moeten oplossingen gezocht worden zoals in de getoonde foto, of er moet weer gehakt worden ,kapotte tegels die vaak tekort/te krap geleverd/berekend worden , gevolg boze consument , die de extra kosten niet wil vergoeden en de internet stunter is ook niet thuis .Kortom werken met sanitair van internet-stunters is vragen om problemen , je moet als vakman vaak geld mee brengen .

  • reemont schreef:

   juist! misschien is deze foto geen installatiefout, maar een degelijke en “mooiste” oplossing!

  • marco schreef:

   Als je van te voren aangeeft dat je geen producten van derden monteert verval je ook niet in deze problemen.

   Mijn motto is “doe het zoals het moet en niet zoals het kan!”

   • jos schreef:

    Beste Marco,

    Jouw motto, Kun je tegenwoordig tegen de klant zeggen , maar in de jaren 2008 tm 2016 waren de meeste vakmensen blij dat ze werk hadden of konden vinden ,om hun gezinnen te onderhouden .Oostblokkers , die de uurlonen onderuit trokken, beginnen nu weg te trekken uit Nederland , omdat ze in eigen land in verhouding meer kunnen verdienen en een vaste aanstelling krijgen .Dus Nederlandse vakmensen kunnen nu weer eisen gaan stellen aan de klant , en weigeren producten van derden te monteren ,lijkt me ook de beste oplossing .Alleen leidingwerk doen ,klant zelf sani-shopping gedaan , dus zelf voor eigen risico laten afmonteren .Consument zal toch steeds meer zelf moeten gaan doen want komende jaren zullen veel installateurs stoppen door leeftijd en ingestelde nieuwe certificeringen .Nieuwe aanwas in aantal vakmensen lopen we al ruim 10 jaar achter.

 3. Harry Kuypers schreef:

  Ik ben blij dat wij er als installatiebedrijf hetzelfde over denken. Leuk die sanistunters, maar bij problemen zijn ze niet thuis en mag de loodgieter er voor opdraaien.

 4. Wim Born schreef:

  Ik vind die aansluitslang voor de fonteinkraan veel lelijker,dit had moet een chroom buisje veel mooier geweest.

 5. Wendi Buijs schreef:

  Sorry hoor, ik vind de afvoer er mooi (ja inderdaad, industriel) uitzien. Zo te zien zit het ook in een lastige hoek. Dat aansluitslangetje stoort me wel. Dat had ook mooi chroom moeten zijn (zoals Wim al aangeeft).

 6. Piet schreef:

  Volgens mij moet je de spullen eerst hebben om zo de afvoerplaats en leiding (en) te kunnen bepalen. Kan ie gewoon zoals hij bedoeld is: haaks met 1 buisje afkortbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.