fbpx
Installatiefouten

Dit is geen sifon

De aansluiting van de vuilopvang (en het diepste gedeelte) van de toestelsifon is misbruikt als aansluiting voor de riolering. De sifon werkt dus zeker niet als sifon. De aansluiting van de afvoerslang en de aansluiting van de overloop van de inlaatcombinatie zitten nu ook niet achter een rioolsifon. Hierdoor is er een open verbinding, waar de rookgassen van de ketel dus ook de installatie naar binnen kunnen verlaten.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Dit is geen sifon

 1. Martin schreef:

  Mooi gebeugeld ook!

 2. Twan schreef:

  Dat deze sifon niet werkt is juist.
  Maar dat hier rookgassen door kunnen ontsnappen !!
  Als het goed is zit er in de ketel nog een sifon met de functie dat dit niet kan gebeuren
  Als dit niet zo is is het helemaal een blunder.

 3. MarkS90 schreef:

  Moet dit wel een sifon voorstellen? Wat ik zie is een weliswaar vreemde aansluiting om het water van de overdruk kwijt te raken maar echt gevaarlijk hoeft dit niet te zijn.

  • Jan schreef:

   Foto laat inderdaad niet de hele situatie zien. Mischien loost het geheel wel op een oud doucheputje en is dit een verbindingsstuk geworden en heeft de ketel wel een syfon. Lastig om daar een oordeel over te vellen. Maar mooi is anders.

 4. Nic schreef:

  Dit lijkt mij een Itho Daalderop sifon. Twan en Marc, rioolgas bevat methaan!!!! Tevens wordt er rookgas in het riool geblazen. Ik hoop dat de andere sifond in de woning wel goed zijn.
  Kortom een lekker geknutsel van iemand die niet weet waar hij mee bezig is.

 5. Barry schreef:

  wat een reacties. De sifon zelf is overduidelijk van Agpo . Natuurlijk komen er rookgassen in je sifon terecht. Meeste ketels gaat toch echt gewoon een slang van condensbak naar sifon of zit sifon rechtstreeks op condensbak. Daarom moet je ook altijd de sifon vullen als je hem gereinigd heb… Dit hoort een leerling zelfs al te weten. Als dit dus echt de sifon is vanaf de condensbak dan zouden de rookgassen gewoon bij aansluitpijpje waar normaal flexibel slang op zit eruit komen. Maar probleem is dat je veel mist op deze foto.

  Blijft prutswerk…. Zal me ook nog niks verbazen als het een techniek Nederland erkend bedrijf is.

 6. Fabian schreef:

  Deze sifon zit normaal direct aan de cv ketel vast, dus deze cv heeft helaas geen sifon meer en dan kunnen de riool gassen dus wel degelijk de cv ketel in en de rookgassen de woning in. Al moet ik voor 100%zekerheid wel een foto van de cv ketel zien. Maar dit is inderdaad beun werk

 7. Martijn schreef:

  Het is inderdaad een verkeerde sifon er moet een gewone sifon geplaats worden maar waar gaan de rookgassen volgen jullie heen ?

 8. Sander schreef:

  Wel creatief gevonden dat dan wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.