fbpx
Installatiefouten

Dit wás een rookgasafvoer

Een ogenschijnlijk prima aangelegde ventilatie-plakplaat bij een dakrenovatie. Ware het niet dat de ijverige dakdekker voor dit exemplaar de bestaande rookgasafvoer van een CV-ketel van het dak verwijderd heeft. De bewoners wisten niets van deze wisseltruc.

Totdat hun HR-ketel op vrijdagavond op storing sprong. De dienstdoende installateur mocht de bewoner melden dat hun dakdekker hen – onbedoeld – met een levensgevaarlijke situatie had opgezadeld, want de rookgassen keerden terug in de woning in. In de woning werd koolmonoxide gemeten. De bewoners waren geschokt. De installateur heeft inmiddels een goede rookgasafvoer teruggeplaatst. Het hoe en waarom van de verwisseling is vooralsnog een raadsel.

Moraal van het verhaal: een ventilatie-afvoer is geen rookgasafvoer; een goede vakman op het gebied van daken, maakt nog geen goede installateur. Veel vaklui blijken onbewust onbekwaam. En verder kijken dan de neus lang is, is in elk vak een vereiste.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

1 reactie op “Dit wás een rookgasafvoer

  1. Isabel schreef:

    Je zou toch verwachten dat een dakdekker het verschil tussen ventilatie-afvoer en rookgasafvoer weet? Gelukkig dat het goed afgelopen is. Ik maak me sterk dat de expertise van een dakdekker zich uitstrekt tot alle andere zaken die zich op het dak bevinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.