fbpx
Installatiefouten

Drinkwater met troep

Veel woningen hebben nog verouderde stalen drinkwaterleidingen, waar bewoners geen weet van hebben.

 

Deze foto laat zien wat er kan gebeuren met de binnenkant van een dergelijke drinkwaterleiding door de jaren heen. De particulier die de installateur inschakelde had last van de karige druk die op de waterleiding stond, waardoor men op onderzoek uitging.  Op termijn kan vernauwing optreden door aanslag en roestvorming in de buizen. Gegalvaniseerd staal werd dankzij deze hernieuwde inzichten dan ook steeds minder gebruikt. De klant reageerde geschokt op de ontdekking. “Daar hebben wij dus al die tijd uit gedronken?” Dat klopt.

1 reactie op “Drinkwater met troep

 1. Wim van Boxtel schreef:

  Ons leidingnet waaruit wij moeten tappen is nog een astbest leiding 100mm. In 1995 kam er bij mij geen water meer uit de leiding oorzaak 3/4 leiding zat verstopt.
  de dienstleiding naar mijn watermeter werd vervangen door 25 mm tyleen.
  Het aanboren op de astbest hoofdleiding ging goed maar nog steeds geen water eenmaal door de sliblaag van 4 cm kwam er wel water.
  Ik heb toen daags erna met het waterleiding bedrijf BRABANT WATER
  gebeld en mijn zorg uitgesproken, hun reactie was deze:
  in 2000 komt het trace in aanmerking voor renovatie.
  Geen renovatie zelfs tot op heden nog niet gebeurd.
  Ik heb wel een klacht ingediend en er kwam een delegatie van het bedrijf bij mij meten en testen allas was goed en astbest is totaal niet gevaarlijk en de leiding komt de komende jaren ook niet in aanmerking voor vervanging.
  Je staat machteloos bij zulke organisaties die niets boven zich hebben ze doen maar raak en hebben geen respect voor andermans gezondheid, m.vr. gr. Wim van Boxtel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.