fbpx
Installatiefouten

Dure vervanging

Bij een onderhoudsbeurt wordt onder meer de brander gecontroleerd en de pakking vervangen. Fabrikanten schrijven hier een termijn van jaarlijks of tweejaarlijks voor. Dit toestel in een vakantiewoning is tien jaar oud en heeft acht jaar geen onderhoud gehad, omdat het volgens de eigenaar toch niet vaak gebruikt wordt. Zo ziet je brander er dan uit. Het zal een dure reparatie of vervanging worden.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

12 reacties op “Dure vervanging

 1. Nick schreef:

  Wat is daar mis mee? Ik zie geen enkele rede om te vervangen,
  Zelfs de pakkingrand is goed schoonmaken voldoende.
  We hebben hier branders liggen die zelfs nog slechter zijn en na schoonmaken net zo goed zijn als nieuwe.
  Dus onnodig vervangen gefeliciteerd weer een klant bedonderd,

 2. Bennie schreef:

  Het lijkt wel of hier nog de siliconen pakking inzit en weg / opgelost is.of de Grafiet pakking was niet goed gemonteerd.

 3. Ron schreef:

  Als je goed kijkt is volgens mij het aluminium (onderzijde foto) weg gebrand , dus nieuwe voorplaat, brander op zich lijkt idd niets mis mee.

  • Nick schreef:

   Ron nee want het kijkglas zit links en ventilator zit rechts dus oplossen kan alleen rechts gebeuren door idd vocht wat niet weg kan.
   Maar ik zie niks daar.

   • Ron schreef:

    Hey Nick, ik zie geen kijkglas op de foto. Maar laten we er geen oneindige discussie van maken. Volgens mij is de pakking weggebrand en daardoor het aluminium aangetast. Maakt dan niet uit of dat onder, boven of aan de zijkant gebeurt. Het vocht wordt dan naar buiten geblazen maar ook lucht van zo’n hoge temp. Dat het aluminium kan smelten. Denk maar aan AWB en NEFIT.
    Voor mij eindigt hier de discussie.

    • Daniël schreef:

     Hoi Ron, zie mijn reactie “ Doordat de branderpakking niet op tijd is vervangen is deze doorgebrand. Hierdoor werd de vlam niet meer tegengehouden, en is de voorplaat krom en is er smeltschade ontstaan in het toestel. Naast gesmolten bekabeling moet men denken aan een kapotte branderautomaat, ventilator, luchtdemper, venturi, gasblok waardoor deze ketel total loss is.”

     Het kijkglaasje bij deze Vaillant zit ter hoogte van de electrode. Als je door de pen kijkt zie je het glaasje.

 4. Jur schreef:

  Zo te zien is deze van een Remeha Avanta , Remeha hanteert geen grafiet pakkingen, enkel siliconen.

  Deze is zwart van kleur en betreft dus een oud model pakking, is voor een gedeelte weg gebrand.

  Er is dus heel misschien schade ontstaan aan de aluminium brander voorpraat (krom getrokken) is niet te zien op de foto.

  Valt idd dus mee , zal in dit geval met enkele tientjes (materiaal kosten) wel op te lappen zijn.

  • ben.w. schreef:

   ik denk itho klimax .hier zie je duidelijk met inzoemen dat de sil branderpakking is weggebrand.vervangen vd voorplaat en toebehoren lijkt mij noodzakelijk. krom getrokken en sluit niet meer af. gewoon doen om brand te voorkomen. wel achterstallig onderhoud.waarschijnlijk verstopping condensafvoer.

 5. Martijn schreef:

  Is een Vaillant zo te zien,
  sowieso vervangen ketel zal +10 jaar zijn

 6. Marcel schreef:

  Wie is de boel aan het belazeren. Gezien de vijf punt bevestiging is het een Vaillant van zeker voor 2006/7. of nog veel ouder.

 7. Daniël schreef:

  Doordat de branderpakking niet op tijd is vervangen is deze doorgebrand. Hierdoor werd de vlam niet meer tegengehouden, en is de voorplaat krom en is er smeltschade ontstaan in het toestel. Naast gesmolten bekabeling moet men denken aan een kapotte branderautomaat, ventilator, luchtdemper, venturi, gasblok waardoor deze ketel total loss is.

 8. Erik van Egmond schreef:

  Reactie op Nick,
  De klant bedonderd, klopt….de klant is te bedonderd om geld uit te geven aan onderhoud….had ie dat gedaan was em deze reparatie bespaard gebleven.
  Echter denk dat de reparatie goedkoper is dan 8 jr onderhoud. dus komt ie er nog mee weg. De vraag is alleen of jej je gezinnetje als je op vakantie bent wilt blootstellen aan het gevaar op brand of CO vergiftiging. Ik zeg boete klant wegens onnodig veroorzaken gevaarlijke situatie. Je kind zal er logeren, moet er niet aan denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.