fbpx
Installatiefouten

Fijne vakantie

Een beetje techneut trekt op vakantie de deur van het cv-hok van het vakantiehuisje open, om te kijken wat voor vlees er in de kuip zit. Zo ook deze bezoeker van onze site. Zijn vakantiehuisje had geen warm water, dus de huurder ging op onderzoek uit.
Hij zag de combiketel hangen zonder aangesloten luchttoevoer. Er was wel een buis (pvc) aanwezig in het plafond. Gezien het geluid leek het erop dat deze aan de mechanische ventilatie was aangesloten. De luchttoevoer zou aan de ketel gesloten moeten zijn: nu haalt hij zijn lucht uit de opstellingsruimte. Andere misser: de afvoer heeft een passtuk van afwijkend materiaal. En dat mag ook niet. Het leverde een strenge beoordeling en melding op bij het vakantiepark.
Er was wel een werkende koolmonoxidemelder aanwezig.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

3 reacties op “Fijne vakantie

  1. Nic Vleugels schreef:

    Als dit toestel als b toestel aangesloten is en de ruimte cq woning mechanisch geventileerd wordt had dit nooit gemogen. Dit kan de storing veroorzaakt hebben. Iemand met voldoende theoritische kennis hoort dit te weten. verder lijkt de beugeling nergens op, 1 bocht teveel gebruikt, materialenmix, CO melder op de foute plek. Als de bevindingen van de huurder kloppen had dit toestel uitgeschakeld moeten worden. Zelf ooit een zelfde situatie mogen aanschouwen. Monteur van grote verhuurder had in het logboek geschreven, TTB verwijderd i.v.m. hehaalde storing. Grrrrr

  2. Rob schreef:

    Is nog bekend waarom er geen warm water was?

  3. Wilfred schreef:

    De CV installatie gaf storingscode 11. (probleem met aanvoersensor/lucht in de leidingen/draadbreuk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.