fbpx
Installatiefouten

Flexbuis vol condenswater

De klacht van de klant was een lekkende rookgasafvoer. De monteur die er was om een waterleiding af te doppen, schrok zich een hoedje. De flexbuis stond vol met water, omdat het afschot niet deugt. Bij het in bedrijf stellen zag je de buis bewegen, omdat de gassen langs het condenswater naar buiten wilde. Het bizarre: de installatie is begin 2018 door een ‘erkende collega’ gecontroleerd, goed-bevonden en bestickerd, en dat had nooit mogen gebeuren. De klacht én de oorzaak zijn nu verholpen. De afvoer is nu wél aangepakt met het juiste materiaal, afschot en beugels.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

7 reacties op “Flexbuis vol condenswater

 1. Alex schreef:

  Het blijkt dus dat erkennings regelingen niet werken.

 2. stuur schreef:

  Dat zal mij als goede ZZP installatie monteur dus niet gebeuren. Ik bouw op echte vakmanschap die ik vroeger geleerd heb van de beste monteurs en weet waar ik mee bezig ben. Uneto VNI wel of niet.

 3. Coen schreef:

  Ik ben geen monteur of installateur. Ik weet dus niet of van dit soort zaken melding gemaakt moeten en kunnen worden bij een database waar erkende installateurs geregistreerd staan. Want ik kan me voorstellen dat een de desbetreffende installateur zijn vergunning kwijt moet raken als dit soort zeer gevaarlijke zaken gemeld worden

 4. marco schreef:

  Mijn vraag is ondanks dat dit is opgelost. Heeft de monteur de drinkwaterleiding afgedopt of verwijderd tot aan de aftakking?
  anders verhelpt hij een probleem en maakt er zelf een

 5. Arnold Vos schreef:

  Niet relevant Marco,

  deze bewoners hebben een echte vakman in huis gehaald die ook verder kijkt dan zijn neus lang is. wel of net erkent toch? en dat ontbreekt er steeds vaker aan.

  zelf zijn we eergisteren bij een storing geroepen van een nefit ketel 1 jaar geleden aangelegd. wat denk je, PPS rookgasafvoer gemonteerd op de oude VR aluminiumbuis met schroefjes en ook nog een uitmondingskap voor VR cv-ketels. en… deze staat ook nog eens recht boven de keukendeur. dit hoort toch onder de basis kennis thuis net zoals de foto boven in het bericht.

 6. Adriaan Jansen schreef:

  Graag zie ik dan ook een foto , hoe de installateur het nu heeft opgelost.

 7. Frans schreef:

  Bij sommige RGA’s kan ook nog een drupje regenwater naar binnen komen (Ubbink), dus het hoeft niet niet eens allemaal condenswater te zijn om de bocht vol te laten lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.