fbpx
Installatiefouten

Schroefje los

De rookgasafvoer vertoont een aantal mankementen. Toch prijkt de OK CV-sticker van 2017 trots op het toestel. Toch heeft deze Energie Service Specialist, toch een lid van het keurkorps in installatieland, een ongebeugelde, met schroeven doorboorde rookgasafvoer goed bevonden. Dat zien we helaas vaker, en dat mag niet. Onder het toestel was de condensafvoer ook nog eens zonder leidingsifon rechtstreeks op het riool aangesloten, waardoor rioollucht vrij spel heeft omhoog. Herhalingscursusje maar voor deze monteur. Het goede nieuws is dat een collega de situatie aangepast heeft.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Schroefje los

 1. frank schreef:

  eddy zelfs bij cios (en ik heb er foto`s van) is een rookgas die niet gebeugeld is een opmerking en geen afkeur (snap ik ook niets van)

 2. Frans L schreef:

  wat als het blokje hout terug onder de afvoerpijp geschoven wordt als steun en onverschuifbaar gemaakt wordt .

  zo wilde ik het ook bij mijzelf doen , maar mijn liggende pijp is ruim de helft korter

 3. frank schreef:

  Jammer dat dit nog voorkomt, ik ben zelf ook energie service specialist en dit had bij mij toch echt een afkeur geweest. Leg de klant uit waarom dit een afkeur is en onderneem direct actie.

 4. john schreef:

  Frans L
  Als je deze vraag moet stellen hoop ik dat je nooit bij een cv ketel in de buurt komt!
  Een klosje hout onder de rookgas!

  En hiep hiep hoera voor de vrijwillige keurmerken, een heralings cursisje is hier niet meer voldoende denk ik zo.

 5. Marco E schreef:

  Het opdoen van kennis in een cursus alleen is niet voldoende als deze kennis in de praktijk niet wordt toegepast.
  Het blijft lastig voor de gemiddelde technicus om zijn bevindingen goed te verwoorden en te verkopen aan de weerbarstige klant, die alles te duur vindt.
  Wel moet men dan de keuringssticker achterwege laten en deze installatie bij OK-CV afmelden als afgekeurd.

 6. Frans L schreef:

  Hoi beste heer john ik las veel pijpen aan elkaar en als ik de roodgloeiende pijp op de houten werkbank leg dan ruikt het net of ik aan het barbecueën ben haha maar je hebt volledig gelijk over mijn domme opmerking , komt omdat houtje ernaast lag .

  ik had je opmerking leuker gevonden als je iets schreef over ondersteuning vd gasafvoer op de ketel , misschien de ketelbehuizing te zwak of doorbuiging ivm steunpunt in het midden of over gehele breedte

 7. Mustafa schreef:

  Beugelen beugelen beugelen…is het eerste wat je mee krijgt en geen siphon eronder…lijkt wel een metselaar of stuckadoor met alle rsepect. Ik lees blokje hout en nog wat andere mooi bedachte levensgevaarlijke adviezen. Mensen mijne monteurs…maak een mooi stukje werk en neem je tijd en denk goed na. Google doet wonderen en als je het niet weet en vragen aan de “oude garde”mag gerust.
  M Akinci
  Installaki

 8. Martein schreef:

  CV Oke is dan ook een wassen neus. Zolang het onderhoud niet een verplicht karakter krijgt zegt een stickertje helemaal niks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.