fbpx
Installatiefouten

Gas door waterleiding

Hier is een vlijtige klusser aan het werk geweest, vertelt de monteur die deze foto inzond, en uiteindelijk de rommel op mocht ruimen. Want toen de klus maar niet wilde vorderen, werd er uiteindelijk een installateur bij gehaald. Een kunststof drinkwaterbuis is gebruikt om de gasmeter met kooktoestel en cv-ketel te verbinden. De 16-2 PEX-buis is zonder beschermbuis onder de vloer, onbereikbaar, weggewerkt. Op de foto een T-stuk met met knelkoppelingen en muurplaat die in de keuken was verstopt (let op de knik in de buis). Een ernstige misser. De verbinding is niet geschikt voor gas, en de buis kan poreus worden: gaslekkage het gevolg. Het leidingwerk is inmiddels volledig vervangen door een gele PEX-buis die wel geschikt is voor gastoepassing, inclusief mantelbuis en fittingen voor gastoepassing.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

2 reacties op “Gas door waterleiding

 1. Glasius schreef:

  Dat dit niet mag dat klopt echter toen ik bij een klant ook zoiets tegen kwam zij de fabrikant dat enkel de kleur anders was .
  Ben ook niet gelukkig als je zowat tegenkomt wij moeten de klant het maar duidelijk zien te maken is niet altijd gemakkelijk

 2. Marcel schreef:

  Het mag niet, maar dat stukje van de buis is onzin, zoals Glasius hierboven zei is de buis inderdaad exact hetzelfde.
  Perskoppelingen ook, alleen de O-ring is ander.
  En inzetadapters zoals hierboven zijn niet gekeurd voor gas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.