fbpx
Installatiefouten

Geen certificering zo

Een installatie van een paar jaar oud. De rookgasafvoer als sifon omdat de ketel op een vlierinkje is gepropt. Deze onnatuurlijke weg van gevaarlijke rookgassen is verboden. Het condenswater wordt niettemin netjes opgevangen in een aparte afvoer (met sifon!). In een bocht is de eerste aantasting echter al zichtbaar. Deze erkende installateur gaat zo zijn certificering niet halen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Geen certificering zo

 1. Nic schreef:

  Of dit ooit stopt?

 2. Frans schreef:

  Is er geen bouwvoorschrift of arbeidsinspectie die dit soort plaatsingen verbiedt?
  Hoeveel ruggen gaan er kapot door plaatsing van of onderhoud aan CV-ketels laag bij de grond in een (te) krappe ruimte?

 3. Hendrik schreef:

  Zo heb ik ook een ketel gezien van een bedrijf waarvan de eigenaar ook bij de erkende branche vereniging werkt!!!! Dus dat hele erkennings verhaal is rondom K..

 4. Reemont schreef:

  Misschien de bewoner zelf wel gedaan?
  Maar nu wij alles dadelijk weten hoe het moet, hoe voorkom je dan dat de bewoner of iemand anders nog aan de ketel gaat zitten?
  Net nog bij iemand geweest die een intergas heeft waar al een tijdje geen onderhoud aan was gepleegd ( mag je als klant nog zelf weten ) die had dat z’n ketel in storing ging en op INTERNET had gelezen dat je het sifonnetje (rookgasafsluiter) eronderuit kan halen, het probleem opgelost was, maar dat sifonnetje nooit terug is geplaatst, dat weet/leest de bewoner natuurlijk niet!!!!!!! en natuurlijk verkeerd kan aflopen! Dus wij een certificaat halen maar een particulier kan gewoon z’n gang gaan!

  • Frans schreef:

   Misschien moet je de ketel zo maken dat als het sifonnetje is weggehaald, dat de cv-ketel het niet meer doet?

   Mensen willen nu eenmaal graag zelf goedkoop zaken oplossen zonder dat ze al tig euro voorrijkosten moeten betalen zonder garantie van een oplossing. Of mensen die een huisbaas hebben die onterecht onderhoud en/of reparatie op de huurder wil afschuiven.

   [ hoe voorkom je dan dat de bewoner of iemand anders nog aan de ketel gaat zitten? ]
   Laat ik het eens op een ander “gevaarlijk” toestel projecteren: “hoe voorkom je dat de auto-bezitter zelf aan de auto gaat zitten sleutelen?” Bij een gevaarlijke auto vinden we die wens heel gewoon, maar bij een CV-ketel moet er een monopolie zijn voor installateurs? Het aantal (fatale) ongelukken met cv-ketels lijkt me peanuts vergeleken met doden en gewonden door auto’s.

  • frank schreef:

   Ja Reemont, maar een zelfknutsel moet bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt wel aangetroffen en afgekeurd worden door een installateur

   • Frans schreef:

    Misschien beter om een APK in te voeren, dan kan men indien gewenst zelf knutselen met goed- of afkeur van de keurmeester. En de meesten zullen dan dus periodiek onderhoud samen met de keuring laten uitvoeren.

   • Reemont schreef:

    Frank, er kan een hoop gebeuren in een jaar tijd, klant bepaald zelf nog wanneer je wel of niet mag komen ( klant moet ook werken) na het handelen van de klant kan er een hoop tijd tussen zitten voor dat de vakman langskomt, misschien dan wel te laat en staan er weer 4 slachtoffers genoteerd, waardoor wij weer aangekeken worden in de media…….

    • Frans schreef:

     Een APK is verplicht dus je moet iemand langs laten komen.
     Voor de rest geldt wat je zegt ook voor auto’s.
     En alle kosten en moeite bij elkaar opgeteld moet je wel afzetten tegen pakweg 100 tot 200 slachtoffers waarvan een handvol dodelijk.

     Maar goed, ik begrijp dat vanaf 2021 de klant sowieso bij elke handeling voortaan een gecertificeerde monteur moet inschakelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.