fbpx
Installatiefouten

Geen sticker waard

Een situatie die al 11 jaar dienst doet, maar wel ten onrechte telkens is goedgekeurd bij het periodiek onderhoud. De rookgasafvoer voldoet niet: geen beugels om elke mof en bocht. In plaats daarvan (goed kijken!) enkele ijzerdraadjes die de boel op de plek houden. De inzendende onderhoudsmonteur was nu wél scherp, waarna het advies gegeven is de installatie te laten aanpassen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

12 reacties op “Geen sticker waard

 1. Frank schreef:

  Beugelen op iedere mof en bocht geldt voor kunststof rga’s, niet voor aluminium, derhalve behoort deze uiteraard wel volgens de geldende voorschriften gebeugeld te zijn met de daarvoor bestemde aluminium beugels en geen ijzerdraad.

 2. Raijmond schreef:

  genoeg installaties die zelfs niet zijn voorzien van ijzerdraad. En sommige mensen zijn zo eigenwijs dat ze het niet eens ( willen ) laten aanpassen.

 3. Eolffers schreef:

  De rookgas afv ooer ziet er goed uit alleen de beugels ontbreken duidelijk een fout wat
  lucht toe zou kunnen volstaan met een of twee beugels maar ziet er redelijk goed uit.
  ben er wel mee dat de monteur moet zeggen dat deze bijzaken moeten gedaan worden.

 4. beun de haas schreef:

  tja niet iedereen is fan van gaatjes in het dakbeschot …

 5. Hendrik schreef:

  De montageplaat onder de wcd ontbreekt. Veel gemaakte fout.

 6. Nico schreef:

  Nou, nou zeg…. een beetje redelijk blijven, graag.
  Natuurlijk, dit is niet helemaal volgens de regels, en als examenopdracht werd het zeker afgekeurd, en had ook anders gemoeten. daarover geen discussie. Maar na 11 jaar ziet dit er nog keurig uit, toch. Alleen daarom al verdient deze installatie en sticker.
  11 jaar geleden dachten we heel anders over dit soort zaken. Er zijn nog zat situaties te vinden die vele malen erger zijn en wel reëel gevaar opleveren.

 7. MarkS90 schreef:

  Ook elf jaar geleden moesten er montageplaatjes onder een stopcontact …

 8. Step schreef:

  Voor de mensen die ‘zeuren’ over de montage plaat van de WCD. Tegenwoordig kan je opbouw krijgen met een niet zichtbare montage plaat waardoor het lijkt alsof er geen montageplaat gebruikt is.
  Ik kan overigens aan deze foto niet zien of dit het geval is,

 9. Marcel schreef:

  Ik ben de inzender van deze foto. De hoek dat de afvoer de uitlaat stomp verlaat is geen 45 graden waardoor er veel spanning op staat. Daardoor kiert de luchttoevoer in de mantel en laat valse lucht toe. Er is nog geen gevaar maar getuigt niet van vakmanschap.
  Drie dingen zijn belangrijk dat de sifon onder of in het toestel aanwezig is. De rookgas afvoer heel en dicht is. De mantel met luchttoevoer buis heel en dicht is. Dit laatste is al bij de montage daar gelaten. Als er nu een tweede gebrek bij komt zoals bij de Avanta wel eens voorkomt dat de sifon defect raakt kan de rookgassen via de kier in de mantel in de opstellings- ruimte komen en of ook weer in de verbrandings-lucht opgenomen worden waardoor co vorming etc. etc. Oftewel gewoon deugdelijk werk maken.

 10. H.N.S. Venema schreef:

  Nee, zeker geen fan van gaatjes, maar er is wel even leuk een stuk afdekhout (hechthout?) tegen een ‘oud’ gat van het dakbeschot geschroefd enne die wcd heeft geen montageplaat,. en zit nog vast op hout ook. Ach, details? Zo krijg je dus problemen, en wij moeten niet denken in problemen, maar in oplossingen en zoals de regels het voorschrijven. ’t is niet anders.

 11. Marko schreef:

  Toch nog een service monteur van Breman die de fout dan eindelijk opmerkt. En waarom 3 halve meter stukken pakken als je ook met een 2mtr stuk kunt maken ,ook nog minder kans op lekkages in de toekomst door poreus wordende o ringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.