fbpx
Installatiefouten

‘Gewoon’ in onderhoud

Een VR-ketel met een gammele ongebeugelde rookgasafvoer is al twintig jaar ‘gewoon’ in onderhoud. Om de ketel in bedrijf te houden is de thermische terugslagbeveiliging, die de gastoevoer sluit wanneer rookgassen terugstromen, maar op het toestel geplakt. De inzender heeft de installatie afgekeurd en de klant heeft een offerte voor een nieuwe ketel.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “‘Gewoon’ in onderhoud

  1. Nic schreef:

    Als je niet weet dat het niet mag en er zijn nog geen geen slachtoffers gevallen, en hij doet het prima, dan kun je het ook niet afkeuren. Heel vaak gezien, offerte gemaakt, zelden nog iets vernomen van de potentiële klanten. Klant is koning en hij beslist. Zelfs meldingen naar de gemeente hebben geen resultaat!!!

    • MarkS90 schreef:

      Klant is koning? Klant is een grote sukkel die alleen aan z’n portemonee denkt. Dus inderdaad een afkeur, toestel buiten bedrijf stellen en een boete voor de onderhoudsfirma.

      • Pietje schreef:

        Je mag geen eigendommen van een ander stuk maken (onbruikbaar maken), ook al is het voor zijn eigen veiligheid. Je hebt dan toch wel een heel groot probleem. Mogelijk herstel op jou kosten.
        Je kunt het alleen schriftelijk melden aan de klant en verder is het zijn zaak.
        Als je auto gladde banden heeft gooit ook niemand je sleutels weg.

      • Koning klant schreef:

        Als ik als klant iemand laat komen en die zorgt dat iets niet werkt wat eerst wel werkte dan gaat dat op zijn kosten herstelt worden.
        Je mag me alles vertellen, maar geen dingen doen die ik niet gevraagd heb.

  2. E olffers schreef:

    kijk je kan twee kanten uit de eerste je meld aan de klant van de slechte staalt van de ketel je wijst er op wat de gevaren zijn van deze ketel en de gevaren daarvan, twee zodra je onderhoud opdracht gaat in vullen wat je gedaan heeft aan de ketel in dat rapport
    geef je aan je werkgever wat de juiste staat is van deze ketel cc rookgas afvoer en zet er goed verwoord wat jou menig is laat dit dan ondertekenen door de klant en stuur dan meteen door naar je werkgever en tegenwoordig is dit makkelijk omdat de meeste bedrijven met ipad,s werken en doe er dan ook nog en foto bij.
    En nu komt het dan is het aan je werkgever om direct te handelen om dit op te pakken maar door de drukte op de afdeling word dit pas veel later zeg maar enkele dagen daar na op gepakt en eer dat de zaken afgehandeld zijn dan zijn we wel weer een week verder en dan blijft het op de plank liggen.
    Ik heb dit in de 40 jaar dat ik als service onderhoud monteur heeft rondgelopen al heel veel mee gemaakt en wie krijgt dan de schuld de monteur die heeft het niet door gegeven.

  3. Frits schreef:

    je behoort het aan je klant te melden dat de cv ketel onveilig is en dat je geen enkele verantwoording neemt voor het toestel dat doe je direct met je mobiel met een foto, daarna schriftelijk, het is verder aan de klant wat die er mee doet , ik weet uit ervaring dat die klant heel snel actie onderneemt ,
    en ik zeg altijd ik ben geen politie agent maar zou mijn kinderen hier niet bij in de buurt willen zien slapen
    Dus gewoon uitleggen wat de gevaren zijn, en dat je er de verantwoording niet voor neemt , als vakman moet het een makkie zijn om even heel duidelijk te maken wat er niet goed zit en waarom , en je verkoopt zo een nieuwe ketel.

  4. Marcel schreef:

    Dit krijg je er van als de overheid de vakdiploma’s van de vakman door het putje heeft gespoeld en iedereen cv toestellen mocht gaan installeren.
    De monteur die hem geïnstalleerd heeft was duidelijk onwetend. Kan ook niet met een buigtang overweg.
    En zijn collega die het onderhoud uitvoerde is nog erger onwetend.

  5. Edwin R schreef:

    Als ik situaties mee maak waarbij het onverantwoord is om de ketel door te laten branden/ gebruiken door de bewoner trek ik de stekker er uit, en meldt dat het toestel onverantwoord gevaarlijk is om nog te gebruiken, en laat de keuze aan de bewoner zelf om de stekker er wel of niet weer in te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.