fbpx
Installatiefouten

Goedgekeurd door erkend installateur

Een door een erkend installateur goedgekeurd toestel. Maar de beugels ontbreken, de rookgasafvoer bevat parkers, het leidingwerk is slordig, de mantel om de gasbuis is niet volledig en het expansievat staat verder dan 50 cm van de ketel en is niet aangebracht in de retour. De installateur die nu het onderhoud gaat doen, gaat de situatie verbeteren.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Goedgekeurd door erkend installateur

 1. Nic schreef:

  Wat een puinzooi. Waar zit de gaskraan? CO melder foute plek. Foute diameters cv. Rookgasbochten 90 graden i.p v. 45. laten we maar stoppen met commentaar. Beste MONTEUR, zoek aub een ander baan, een schande voor het vak.

  • Hendrik schreef:

   Hoe weet u dat het een foute diameter is? Wellicht zit er maar 1 of 2 radiatoren aangesloten dan kan het prima met buis 16mm. Als het 20mm is kan je nog steeds aardig wat vermogen over kwijt!

  • Wilco schreef:

   Rga bochten 90 gr is toch niets mis mee? Wel beugel. Niet erger maken dan het al is

 2. Robin schreef:

  Klopt allemaal, niets is volgens de regels, echter is een expansievat binnen een halve meter is onzin en vaak niet haalbaar. Het vat zit óók vaak op een andere verdieping of onder de vloer en is nooit één punt geweest. Soms is wel een hogere voordruk gewenst.
  Perswerk is onogelijke troep mooi voor de tuinman die in de winter CV wil gaan aanleggen en geen vak heeft geleerd maar niet hoger scoort dan onder begeleiding slangen leggen. Als echte vakman moet je hier niet mee willen werken, zeker niet bij zichtwerk. En erkenningen zijn een vorm van valse veiligheid immers veroorzaken ze een deel van de koolmonoxide doden omdat het snel en goedkoop moet en ze de kantjes ervanaf lopen. Heb heel véél prachtige foto’s van dergelijk ondeskundig werk. Overigens het stopcontact hangt óók los.

 3. Peter Volkman schreef:

  Tja, iedereen met een perstang heet tegenwoordig installateur.
  Ook de CO2 wetgeving gaat daar echt niets aan veranderen omdat er vooralsnog geen sprake zal zijn van (steekproef) controles en handhaving.

  P.S. Hendrik sluit kennelijk met DN12mm buis wel eens een ketel aan en Robin begrijpt de achterliggende reden niet van het voorschrift dat een expansievat binnen 500mm vanaf de ketel in de retour moet worden aangesloten.
  Dat dit laatste niet altijd gebeurt betekent niet dat het dan in orde is.

 4. Frederik schreef:

  Beste allen, mij bekruipt het gevoel dat deze ketel of tijdelijk is gemonteerd op deze plek, niet dat het dan goed, maar toch of het is een 2dehandse (of nog erger……)die gemonteerd is door BdH. En voor de vakmannen ook de gasleiding dient bij opbouw zo daar waar mogelijk in koper uitgevoerd te worden toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.