fbpx
Installatiefouten

Juiste materialen

Na 3 jaar vond de klant het nodig eens onderhoud aan de ketel uit te laten voeren. De handige neef die de ketel had geplaatst deed geen onderhoud dus werd er nu wel een erkend installateur ingeschakeld. En dat is maar goed ook. Deze verving tijdens het onderhoud natuurlijk meteen de rookgasafvoerbuis voor de juiste aluminium versie. Tijdens de installatie bleek het wel makkelijk om het restje buis van de luchttoevoer ook voor de rookgasafvoer te gebruiken. Dit materiaal kan in korte tijd dusdanig aangetast worden, dat lekkage kan ontstaan. Belangrijk leerpunt: gebruik altijd de juiste materialen voor de juiste toepassing.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

17 reacties op “Juiste materialen

  1. h.den hartog schreef:

    Er zijn ook kunststof rooggasafvoer buisen in de handel. Bij deze situatie kunt direct zien of verkeerd gebruik ook gevolgen hadop de samenstelling van de pijp.

    gr,henk

  2. Alfred schreef:

    Gelijk maar concentrisch maken. Scheelt 2 adapters en is veiliger en strakker.

  3. paul schreef:

    Is het nu wel of niet nodig om het afvoerpijpje op dak te vervangen als de VR ketel vervangen gaat worden voor HR ??

  4. Rene schreef:

    beste J.W.F. Born. Hoe moet je bij een prefabschoorsteen de al-doorvoer vernieuwen. Dat ding zit er vast in gemonteerd. Kun je niet verwijderen (wel het kapje overigens), maar dus niet de al-doorvoer in de prefabschoorsteen.

    • Daniël schreef:

      Daar hebben de fabrikanten speciale ombouwsets voor. Alsublieft volg het eerdere advies. Niet aankomen, blijf lekker bij iets anders elektra of de riolering en laat de rookgasafvoer over aan de okcv-installateur.

      • Rene schreef:

        @daniel Wat een arrogante reactie zeg. Ik zie de Energiewacht en Feenstra nog steeds ketels plaatsen ZONDER de dakdoorvoer te vernieuwen. 90% van de dak/muurdoorvoeren wordt NIET vervangen.

        • Max schreef:

          Dat bedrijf kan dan ook ketels vervangen voor €1400 en onderhoud in 15 minuten

          • Rene schreef:

            Ik heb liever een goedopgeleide monteur van Energiewacht aan mijn ketel sleutelen dan een monteur van een papa/mama-bedrijf met 4 werknemers die nooit enige routine opbouwt. En bij een storing direct de branderautomaat vervangt. Nog niet eens een gasdrukmeter heeft. 1400 euro vind ik een net bedrag. Ketels -CW4- koop je voor 600 euro in. Tenminste, iemand die een beetje de juiste wegen kent. Niet een papa/mama-bedrijf dat voor elke ketel de TU moet bellen.

  5. Aalt schreef:

    Burgerhout heeft miniflex. Speciaal voor prefabkappen hebben ze verschillende oplossingen. In jouw geval trek je flex door de afvoerpijp.

  6. Rene schreef:

    Tuurlijk Aalt. We trekken flex door een dakdoorvoer van een rijtjeshuis op zolder. Waar zit je verstand? Zeker veel ketelvervangingen scoor je?

  7. Erwin schreef:

    Tjonge wie plaatst er tegenwoordig nog aluminium rga, dan ga je echt niet met de tijd mee.
    Kunststof is wel goed alleen bij deze ketel had de rga wel van safe pp moeten zijn natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.