fbpx
Installatiefouten

Kanaal knijpen

Over ventilatiesystemen die kabaal maken, of die hun ingestelde debieten niet halen, is een hoop te doen. Een kwestie van ontwerpen, maar ook een kwestie van goed uitvoeren. De luchtkanalen moeten hier langs een kabelgoot en de installateur heeft besloten om van star naar flexibel materiaal te gaan, er een tie-wrapje omheen te jassen en het kanaal maar iets af te knellen. Extra weerstand, vuil, geluid, en alles behalve een fraai aangezicht. Maar dat maakt niet uit boven een systeemplafond: dat ziet nooit iemand, behalve de inspecteur die deze situatie afkeurde.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

5 reacties op “Kanaal knijpen

 1. jb schreef:

  Zucht ja, typisch. ‘k Zie ’t geregeld.
  En ja inderdaad, soms staat ’t goed op tekening, maar zo vaak valt of staat ’t met de uitvoering.
  Enne, meneer de “inspecteur”..: “een balk” ??! Dat is een “kabelgoot” ! Daardoor gaat jouw geloofwaardigheid alsnog de plomp in. (Maar goed, dat doet niets af van je verhaal.)

 2. MarkS90 schreef:

  Ik kan elke dag wel zo’n foto insturen … Maar het is ook een teken aan de wand want je kunt hier uit afleiden dat werktekeningen bij ontwerp niet meer met elkaar vergelijken worden.

 3. Hendrik schreef:

  Technische deuk in het kanaal

 4. P.H.J. schreef:

  Waarom geen stuk uit de kabelgoot gezaagd, de kabels kunnen gerust onder de ventilatie pijp los hangen . De we naar de zaag was waarschijnlijk te lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.