fbpx
Installatiefouten

Keukenkastkrapte deel 4

Te krappe keukenkastjes en warmwatertoestellen. Het blijft een bron voor deze rubriek. Hier een situatie waarbij de keukenmontage plaats vond ná de plaatsing van de nieuwe cv-ketel, die overigens volledig volgens het boekje is gemonteerd. De keukenleverancier heeft het toestel volledig onbereikbaar gemaakt voor onderhoud of storingen. Door de schermkap is zelfs bijvullen niet mogelijk. Even met elkaar afstemmen, bij voorkeur voor plaatsing van cv-ketel én keuken, was wel zo handig geweest. Nu zit de bewoner straks met de gebakken peren.

Hier nog een voorbeeld van keukenkastjeskrapte. Hier nog een. En zoek hier het expansievat.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

5 reacties op “Keukenkastkrapte deel 4

 1. Glasius Installathietechniek schreef:

  Als keukeboer met enig vakmanschap moet je dit zelf niet willen.
  Anders ben je geen schop tegen je ballen waard.
  Het vak comuniseren is er niet voor niks.

 2. Daniël schreef:

  Zo te zien is dit kastje maar aan 1 kant bevestigd. Linksboven in de kast. Voordat de kast eraf kan, moet de bovenplint verwijderd worden.

  Laat de klant zelf regelen dat dit gebeurd. Zodat je zelf niet met de gebakken peren zit.

  Zo te zien is deze ketel niet onderhouden. Anders was het allang bekend dat het kastje weggehaald diende te worden. Nu is er een storing 02, die mogelijk voorkomen had kunnen worden.

  Een andere oplossing voor in de keuken is een zogenaamde koelkastkast. Hier kan de ketel in, inclusief leidingwerk. De ketel is afgewerkt en ter controle, bijvullen en onderhoud&storingen hoeft alleen de deur open.
  De schermkap hoort bij de ketel als accessoire, de opmerking dat er ‘hierdoor’ niet kan worden bijgevuld klopt niet. Dat deze is geplaatst als afwerking is niet fout. Het niet kunnen bijvullen komt doordat de kap, er door het keukenkastje niet afgehaald kan worden.

 3. Frans schreef:

  [ Zo te zien is dit kastje maar aan 1 kant bevestigd. ]
  De zwarte puntjes helemaal rechtsonder en helemaal rechtsboven zullen geen gaatjes voor plankendragers zijn, maar voor schroeven om de kast vast te zetten.
  Met alleen links vastzetten dondert het kastje (zonder achterwand) in elkaar.

 4. Andre schreef:

  Mijn foto is goed gelukt met het verzoek om eerst de ketel toegankelijk te maken. De mantel kon ik 3cm naar voren halen. Rookgasafvoer was ook niet te controleren. Nieuwe afspraak maken en met gierende banden wegwezen

 5. Erwin schreef:

  0.2 is geen storing, maar betekent dat de waterdruk in het cv-systeem al gezakt is tot 0,2 bar dus wordt het tijd om bij te vullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.