fbpx
Installatiefouten

Leiding gescheurd

De installateur werd opgetrommeld om een gaskachel aan te sluiten. De gasleiding was aangebracht door onbekende ‘derden’. Voordat het bedrijf het toestel in bedrijf ging nemen, werd het aangelegde deel en het eigen werk aansluiting gecontroleerd op dichtheid. Voor de dichtheidstest plaatsvond, was de methaandamp al merkbaar. De gaskraan werd gesloten en de ruimte geventileerd.

Na een sterkte beproeving (5 bar) kwam de oorzaak naar boven. Een gescheurde leiding op koppeling. Bij navraag bij klant of het door ‘derden’ aangebracht deel gecontroleerd was op dichtheid was het antwoord “dat denk ik wel want hij is met zeepsop aan de gang geweest”.

De installateur heeft de hele procedure van aanleg van gasleidingen en controle van A tot Z afgewerkt en vastgelegd. Het liep hier dus met een sisser af. De moraal: meten is weten, gissen is missen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

3 reacties op “Leiding gescheurd

 1. Pietje schreef:

  Heeft de muurplaat een markering voor gas? Gele markering?
  Vaak wordt er een muurplaat voor sanitair gebruikt.

 2. cv-dokter schreef:

  Snap sowieso deze perskoppelingen niet. Je moet de buitenmantel eraf pellen en dan persen, maar dan maak je volgens mij het geheel zwakker dan met buitenmantel!

 3. Joop schreef:

  Pexfitkoppeling zo te zien. Ben wel benieuwd hoe de zwakke plek tot stand is gekomen. Ik hoop niet dat dit alleen maar is gekomen door de muurplaat na persen een klein beetje naar de juiste positie te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.