fbpx
Installatiefouten

Leidingrestjes

Wat doe je als de busvoorraad stokt, maar de klus af moet? Dan ga je mixen met wat voor handen is. En dat hoeft niet altijd fout te zijn, maar slordig is het wel. Zo is voor gastoepassing altijd de hiervoor gecertificeerde gasbuis noodzakelijk. Hier zien we, net als hier, een knap staaltje restpartijtjescultuur. Gelukkig betreft het hier cv-leidingen en geen gasleidingen, want dan was deze materiaalmix weldegelijk een gevaar geweest.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Leidingrestjes

 1. alex schreef:

  Een centraal doos is geen lasdoos. Dat komt omdat de tuiten verkeerd zitten. Maar ja flex lost alles op.

 2. Hendrik schreef:

  Waar gaat die gasleiding heen zonder mantel…?

 3. Van Eck schreef:

  Tja…..
  Klopt helemaal de installateur is zeker in gebreken….
  Maar misschien zouden de leiding fabrikanten en fitting fabrikanten ook bepaalde producten ook zo moeten verkopen dat fouten minder gemaakt kunnen worden (een type ring en een type pijp)
  Want het kan wel…..

 4. Willem schreef:

  Dit soort voorbeelden zie ik steeds meer. Monteurs kunnen jullie niet meer beugen? Een fabrieksmatige bocht (knel) geeft een doorstromingsverlies gelijk aan 5 meter buis.
  Een mooie bocht buigen kost minder en levert dus meer op.

 5. Willem schreef:

  Flexibel pvc buis, is handig voor de amateurs. Maar wij zijn toch vaklieden?

 6. alex schreef:

  Af en toe een stukje. En dan de goede kwaliteit en vooral goed beugelen moet kunnen.

 7. Pjoter schreef:

  tja, waar is de tijd gebleven dat je een week over een huis mocht doen? Een dag voor een keteltje? Allemaal snel, de monteurs hebben krijgen geen tijd meer om iets fatsoenlijks te maken, zeker als je bij een grotere installateur zit waar de mensen op kantoor ook nog betaald moeten worden. Waar een werkvoorbereider vanachter zijn buro een klus aanneemt en waar bijna geen magazijn meer is

 8. Hans schreef:

  @Pjoter, ik roep dat al jaren. In het begin van mijn carrière deden we bijna een jaar over een twee onder één kap woning. (Zo’n veertig jaar geleden) en dat met monteur en hulpmonteur. Tegenwoordig worden er complete villa’s in acht maanden uit de grond gestampt en moet je als monteur vaak alles alleen doen. Soms sta je in een badkamer tegelijk met de electriciën en de stucadoor. Ketels vervangen in een halve dag en het liefst ’s middags nog eentje. Daarbij heb je nog te maken met architekten die de meest vreemde dingen verzinnen maar totaal geen rekening houden met het installatie gebeuren. Nee, het vak wordt er niet leuker op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.