fbpx
Installatiefouten

Lekkage aan de waterleiding

Een lekkage aan de waterleiding achter een tegelwand is voor het oog gefixt met rubberen tape, een sok en slangklemmen. Het was een kwestie van tijd tot dit opnieuw ging lekken. Nu wordt het wel fatsoenlijk gerepareerd, zodat de tegels niet voor de derde keer aan de kant hoeven.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

10 reacties op “Lekkage aan de waterleiding

 1. Sjoerd schreef:

  Zeer herkenbaar, deze installatiefout. We hebben laatst in onze nieuwe woning de bedrading, maar ook afvoerleidingen opnieuw moeten leggen. De vorige bewoner was een “handige jongen” die het zelf allemaal gedaan had, met dit soort oplossingen als gevolg. Afvoeren, riool en elektra zijn zaken voor professionals.

  • Henk schreef:

   Heel goed van je dat je eigen kunnen kent (y) . Zelf heb ik de lat, als niet-professional, geregeld hoger liggen dan die van de wel- professional. Tja dan koop ik van zijn salaris liever de juiste materialen en gereedschappen.

 2. Marcel schreef:

  \\\\\\\\\zie ik dat goed Lood????????????????????????????

 3. Dirk schreef:

  Mooi oud pand denk ik, je ziet een gietijzeren afvoer en loden waterleiding.
  Dit soort gehannes van doe het zelvers of durvers is niet gemakkelijk uit te bannen.
  Makelaars staan ook niet te trappelen, om melding van asbest en lood te doen.
  Je zou het bij woningen van voor 1950 in de koopovereenkomst op moeten nemen, zodat je verkoper hiervoor aansprakelijk ken stellen.

  • MarkS90 schreef:

   Er is toch bij wet bepaald dat de verkoper gebreken moet melden en dat de koper onderzoeksplicht heeft naar gebreken. “Wir haben es nicht gewust” gaat hier dus niet op.

 4. jos schreef:

  jos

  Gietijzeren afvoer en loden leiding liet/laat men vaak zitten omdat men niet weet hoe men een loden leiding of gietijzeren afvoer reparatie moet maken .Bij gietijzeren afvoeren zitten vaak de verbindingen nog met loodwol geklopt of met teer rondom gesealed .Gewoon als je deze situatie ziet loden leiding en gietijzeren afvoer tijdens een renovatie , klant erbij halen en alles weghalen en opnieuw aanleggen .Lood solderen is sowieso een vak apart , vroeger bij het praktijk-examen hing men een loden leiding aan een balk naar beneden en moest je boven je hoofd een loodverbinding solderen .Als het je lukte dan was je geslaagd , velen hielden geen buis meer over of er lagen hele staven tinsoldeer op de grond .Een echte goede verbinding werd gemaakt met behulp van kaarsvet (als soldeermiddel, tin blijft dan beter plakken ) een op-tromp tang een scherp mes of vijl om het lood blank te krijgen en een vuurvaste duim , met je duim het tin om de buis aanduwen , solderen was vaak pijn lijden .Een ouderwetse loodgieter had vroeger dan ook veel eelt op z,n duim staan , meestal waren deze vakmensen dorpssmid (voor het beslaan van hoefijzers onder de paardenhoeven uit het hete smids-vuur )en loodgieter tegelijk.

  • Hans schreef:

   I.p.v. je blote duim heb ik het geleerd met een opgevouwen stuk krant om je duim. De sterine (kaarsvet) bleef namelijk niet aan krantenpapier plakken. Zo kon je de tin mooi aandrukken en rond gladsmeren. Vond het altijd leuk om lood te solderen. In de praktijk helaas weinig hoeven doen.

   • Mich schreef:

    IK heb een lekkend stompje van een loden leiding. Vind helaas geen loodgieter voor reparatie. In welk deel van Nederland woon je, Hans?
    Bij mij thuis (nabij Leiden) ligt er een leuke kans om lood te solderen en mij van de lekkage af te helpen.

 5. Thor schreef:

  Er is al decennia (te) weinig respect voor vakmanschap. Dan krijg je dus gepruts. Zoals Pippi langkous zegt : ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het.

  Nee dus. Maar de maatschappij accepteert het.

  • Henk schreef:

   De vraag is alleen waar je dat vakmanschap nog krijgt. Het erge is juist dat de fors betaalde ‘vakman’ er ook geregeld een potje van maakt. Iedereen kan zich uitgeven voor loodgieter, tegelzetter, installateur. Pure gok wat je krijgt, soms heb je een goeie, hou die dan maar vast zolang die blijft doen wat ie doet. Momenteel geldt vooral: als ie nog ruimte in zn agenda heeft, is er iets flink mis met hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.