fbpx
Installatiefouten

Lekkage verholpen

Een pragmatische oplossing voor lekkage in het verwarmingstoestel.

In het kader van de serie ‘aan de praat houden’, waarvan hier de vorige inzending, vandaag een warmtewisselaar met een lek. Deze lekte precies boven de elektronische componenten. Het euvel is op pragmatische wijze verholpen door een over de lengte gehalveerde pvc pijp met een tyrip onder het lek te bevestigen. Het water gaat op afschot naar een emmer die onder het toestel staat.

10 reacties op “Lekkage verholpen

 1. charl schreef:

  ten eerste, DIT KAN/MAG NOOID, door t lek komen ook rookgassen naar buiten, daar dat de wisselaar lekt,moet t een HR toestel zijn, hierdoor worden de rookgassen die uit t lek komen voor een 2e keer aangezogen en verbrand, waardoor kooldioxide veranderd in koolmonoxide, dus als de voormantel niet goed afsluit, je een levensgevaarlijke situatie krieerd.

 2. Jan schreef:

  Atag blauwe engel, slechtste ketel ooit. Dit had atag zelf niet beter gekund. Heb nog nooit een niet lekkende blauwe engel gezien van 5 jaar of ouder.

 3. b.verweg schreef:

  is ook niet geprobeerd de w-wisselaar af te kitten? als dat een installateur gedaan heeft moeten ze hem opsluiten

 4. L. Verheij schreef:

  Logisch dat dit gebeurd, doe het zelf ook meermalen. Punt is dat Atag geen ketels kan maken, reparatie is zeer kostbaar. Dus met noodoplossingen toestel aan de gang houden, is dat niet meer mogelijk eruit met dat ding en nóóóóit een Atag meer….

 5. Erwin ter Veld schreef:

  Ben absoluut geen atag fan, maar heb laatst voor een klant een wisselaar door de fabriek laten vervangen.
  De kosten voor een bijna gehele nieuwe ketel, (want ze verwisselen de wisselaar en nog veel meer) viel mij aardig mee en de klant kan weer een paar jaar vooruit zonder een grote investering.

 6. robert schreef:

  blauwe engel is achterhaald, wie heeft er al een lekkende OSS wisselaar gehad, niemand dus. Atag heeft het mooi opgelost met de oude wisselaar maar enkele installateurs maken er geen gebruik van. En elke ketel heeft zijn eigen zwakke punten, dus begin maar niet over de problemen van nefit de afgelopen jaren. Dan heeft de Atag Q het beter voor elkaar. En de slechtste ketel ooit is en blijft agpo.

 7. Jeen schreef:

  Jammer dat er toch weer sommige reacties inhoudelijk ‘oude koeien uit de sloot halen’. De Blauwe Engel is zo’n oude koe; dat alles is veranderd en ATAG de toekomst in haar vizier heeft,blijkt wel uit het feit dat ATAG cv-ketels al vanaf 2009 t/m 2013 door de Consumentenbond als beste uit de bus is gekomen met betrouwbare en zuinige ketels. Ik ben blij met ATAG en zal dat altijd blijven.

 8. L. Verheij schreef:

  De consumentenbond heeft zelfs Agpo wel eens als Beste Koop gekozen. Nou de branderautomaten, ventilatoren, sensoren e.d. waren niet aan te slepen zoveel er vervangen moesten worden. Dus wat mij betreft is het oordeel van de consumentenbond vrijwel waardeloos

 9. Ferry schreef:

  Consumenten kiezen op vaak basis van de consumentenbond maar de testmethode en werkwijze vindi k ook twijfelachtig. Jammer dat er toch een ranglijst ontstaat van allemaal oke ketels die maar zo miniem van elkaar verschillen. het gaat erom of de installateur kwaliteit levert en daar zou nadruk op moeten liggen

 10. Kees van Kooten schreef:

  Jullie hoeven volgend jaar niet mee te doen met het Nationale Dictee…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.