fbpx
Installatiefouten

Lichtkoepel met afvoer

De rookgasafvoer van deze ketel is doorgevoerd door een geopende lichtkoepel.

Een oplettende lezer zag dit terwijl hij in de buurt op het dak aan het werk was. Beter én veiliger is om ‘gewoon’ een klassieke dakdoorvoer door het dak te maken, maar dat was hier blijkbaar te veel gevraagd. Dat tocht bovendien ook wat minder in de woning, en maakt het wat lastiger voor inbrekers om binnen te komen.

4 reacties op “Lichtkoepel met afvoer

 1. helmuth tjemmes schreef:

  Dat krijg je als een beunhaas aan de slag gaat en de klant alleen voor de goedkoopste offerte gaat. Heb zelf ook zoiets meegemaakt, had offerte gemaakt voor AC installatie in winkel, inclusief dakdoorvoeringen en kanalen, was te duur. later belde de klant mij op met de mededeling dat hij lekkage had, ben toen gaan kijken. Wat had men geleverd; een ac unit geplaatst op het dak op de pallet waarop hij vervoerd was. de luchtkanalen bestonden uit flexibele slangen die door een gat in het dak werden geleid, de ruimte tussen het dak en de slangen was dichtgepurd. dua logisch dat daar na verloop van tijd lekkage kwam, maar hij was wel de goedkoopste. dat voorbeeld op de foto is van het zelfde kaliber, maar de klant heeft ook boter op zijn hoofd. Het wordt tijd dat de controle door de gemeente weer terug komt

 2. Rene schreef:

  Een beetje naief om direct om overheidscontrole te roepen. De klant heeft zelf ook hersens gekregen om na te denken. Als we zo rederen kan op elke consumentenhandeling wel een ambtenaar worden gezet, want o o wat kan er toch veel misgaan.

 3. E van Egmond schreef:

  overheden zouden zich hier juist vaker mee bezig moeten houden, daar de consument werkelijk geen idee heeft wat wel en niet kan en mag. Al zou hier een deugdelijke doorvoer zijn gebruikt dan nog ademt dit open toestel…waarschijnlijk een geiser niet uit in uitmondingsgebied 1… blijft dus een levensgevaarlijk verhaal!
  Als de consument prijs belangrijker vindt dan veiligheid, dan gaan straks de verzekeraars zich ermee bemoeien als de schadeclaims binnen stromen. Dan liever nog een oplettende overheid! De consument moet nou eenmaal soms tegen zichzelf beschermd worden….Je kunt nl niet overal verstand van hebben, al vindt de overheid nu van wel!

 4. emde schreef:

  Dit krijg je als de overheid alle remmen los laat en iedereen alles zonder enige vorm van kennis of kunde mag uitvoeren.
  Zolang de overheid denkt dat iedereen zich aan de regels houdt en geen steekproefsgewijze controle houdt, zal dit helaas niet minder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.