fbpx
Installatiefouten

Losgerammeld

Een rookgasafvoer moet een ketelleven lang mee gaan. En dat is geen issue, wanneer hij goed en volgens de voorschriften wordt gemonteerd. Hier is de aansluiting op de schacht na 5 jaar al losgerammeld, met levensgevaarlijk gevolg wanneer het niet opgemerkt wordt. Dat is hier gelukkig niet het geval, maar het had voorkomen kunnen worden. Vuistregels: niet onder spanning monteren en beugel het laatste element van de verbindingsleiding voor de doorvoer/schacht. Als dit laatste element een bocht is, kan ook het voorliggende element gebeugeld worden.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

6 reacties op “Losgerammeld

 1. Nic schreef:

  Niks los gerammeld. Nooit lang genoeg geweest. Stukken buis gebruikt om tekort te verdelen. Vaker tegen gekomen.

 2. Raijmond schreef:

  Inderdaad. Dit is nooit goed gemonteerd geweest. Een beetje goede monteur had het veel strakker in elkaar gekregen.
  Ook de onderhouds monteur moet hier op zijn klote krijgen. Deze had dit allang moeten zien dat dit had kunnen gebeuren. Inderdaad levens gevaarlijk.

 3. Daan schreef:

  Dit toestel is ouder dan 5 jaar. (Intergas KK Prestige)
  Wat er gebeurd is, is dat er brandmanchetten zijn geplaatst, de brandmanchet van de rookgasafvoer is hoger geplaatst dan van de luchttoevoer. Hiermee klopt de oude maat niet meer. Ook de 45 graden bocht eronder zit niet ver genoeg in de andere bocht.

 4. Install schreef:

  PVC buis als luchttoevoer? Toch wel iemand met kennis van zaken die dit geinstalleerd heeft gok ik.

 5. Marcel schreef:

  Dit is mijn inzending. Hier is gewoon met te veel speling gemonteerd. Deze speling is bij aluminium niet nodig. Gewoonweg een montage fout. De buis te veel ingekort. En dit is nieuwbouw appartement zo opgeleverd met brandmanchet en pvc lucht toevoer.

 6. Marcel schreef:

  O ja, Raymond ik ben die onderhouds monteur. doordat ik met het onderhoud wel aan rookgas afvoeren zit te morrelen constateer ik dit soort gebreken. En het spijt mij voor jou maar alleen mijn vriendin mag er aan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.