fbpx
Installatiefouten

Nieuw hart, oude infrastructuur

Een erg letterlijke ketelvervanging. De ketel is ook werkelijk het enige dat vervangen is. De bewoners van deze woning kozen voor de goedkoopste prijs, en waarschijnlijk het gladste praatje. Zo komt het dat een fonkelnieuwe ketel, geïnstalleerd is terwijl alle appendages, zoals inlaatcombinatie en gaskraan, maar ook het pvc, bestaand zijn gebleven. Dat scheelt natuurlijk een paar duiten. Het ergste: de rookgasafvoer, in dit geval dunwandig, ongebeugeld afvoermateriaal van 19 jaar (!) oud, is gewoon blijven hangen. Een ‘vervanging’ zoals we die helaas steeds vaker tegenkomen. Consumenten zijn slecht op de hoogte, en de vlugge ketelvervanger die snel geld ruikt, is de dader. De vuistregel voor wie zijn vak verstaat: rookgasafvoer áltijd vervangen bij ketelvervanging, zeker na 19 jaar.

De inzender van de foto’s is helder: hij was te duur met zijn garanties en vervanging van de infrastructuur rondom de ketel. En de bewoner; die heeft een nieuw hart van de woonhuisinstallatie, maar de vraag is hoe goed de levensaders het de komende tijd houden.

ins0415indetail2web

 

 

8 reacties op “Nieuw hart, oude infrastructuur

 1. Nic schreef:

  Daar kom ik weer, geld is in de meeste gevallen het belangrijkste, hier dus ook weer. Wedden dat het hier ook weer een VNI betreft.
  Waar blijft de voorzitter van de VNI????

 2. J.P. de Groote schreef:

  ach, ik verbaas me niet meer, neem de prutser van werkspot uit groningen, laat ook alles zitten!!
  zet zelfs de foto’s van de oude en nieuwe situatie op internet, kijk er goed naar en ga huilen!!
  en trots op z’n werk!!

 3. Bos service en installatie Diemen schreef:

  Beetje erg kort door de bocht beste Nic , hoezo wedden dat ?? .
  Natuurlijk is het best zo dat er ook onder leden van Uneto-VNI fouten worden gemaakt en meest van tijd komt dit gewoon doordat de eind- verantwoordelijke beheerder binnen dat betreffende bedrijf zijn personeel en de door hun uitgevoerde werkzaamheden niet naar behoren controleert.

  Het is gewoon erg jammer dat veel ondernemers vaak alleen maar naar de centen kijken en helaas niet naar de kwaliteit van hun werk.
  De andere kant van het verhaal is zo dat deze zelfde ondernemers vaak noodgedwongen mee moeten doen aan het prijzencircus, want er moet toch geld op tafel komen hoe je het went of keert.

  De prijzen staan zo idioot onder druk, dit komt zeker mede door de 11000 ZZP-ers binnen onze beroepsgroep welke geen dure NEN NORMEN op de plank hebben staan, geen dure calibraties van meetapparatuur hebben geen bijdrages voor scholingen, zelf ook geen dure opleidingen hebben gehad enz enz, maar het wel met een heel mooi praatje allemaal verkopen aan de klant.

  Daarom is en blijft dit gewoon echt oneerlijke concurrentie.
  ook mag je dit een klant zeker niet kwalijk nemen, want die weet gewoon niet beter maar kijkt alleen naar de prijs en dan is die echte installateur natuurlijk al heel snel te duur.

  Dus daarom ben en blijf ik een groot voorstander van een gedegen vestigingswet alleen dan krijg je eerlijke concurrentie en komt dit ten goede van de kwaliteit.

 4. Nic schreef:

  Beste Bos uit Diemen.
  Ook ik ben ZZP wat ik een verschrikkelijk woord vind.
  Ben in bezit van alle Gawalo diploma’s, heb geijkte Testo apparatuur, diploma’s EPA, EPC en APK. Ga ieder jaar naar Itho-Daalderop om bij te scholen en heb in mei het certificaat NPR 3378 behaald.
  Ben ik dan een uitzondering?
  Hoe goed ik mijn best ook doe om de klant te overtuigen van een goed en veilig aangesloten toestel krijg ik weinig opdrachten binnen. Als ik dan naderhand zie wat er daadwerkelijk vervangen is trekken mijn tenen krom.
  Ik heb van derden vernomen wie de ketel op de foto gehangen heeft, er staan soms firma namen op busjes! De ketel wordt binnenkort goed aangesloten, daar zorg ik voor.

 5. Noël schreef:

  Keuringsinstantie oprichten waar vervanging ketel gemeld dient te worden. Melden, inspectie laten uitvoeren door deze instantie. Niet goed, afkeuren en de klant zelf zorg laten dragen dat alles wel deugdelijk wordt opgeleverd…

 6. J.P. de Groote schreef:

  ach, ik verbaas me niet meer, neem de prutser van werkspot uit groningen, laat ook alles zitten!!
  zet zelfs de foto’s van de oude en nieuwe situatie op internet, kijk er goed naar en ga huilen!!
  en trots op z’n werk!!

 7. alex schreef:

  De ketel is weggehaald en de rookgas uit elkaar en later weer in el kaar de verstaande rubbers gaan lekken maar zijn eenvoudig te vervangen. Een beugeltje zou geen kwaad kunnen zeker als er de mogelijkheid bestaand dat de leiding op eigen gewicht kan losschieten

 8. Nic schreef:

  Beste Alex, weet waar je mee bezig bent. LEES de instructie van de fabrikant en zie dat het NIET is toegestaan om dunwandig alu te gebruiken. Ik mag aannemen dat ook jij een geweten hebt. Waarschijnlijk weet je niet waarom het niet toegestaan is, net als vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.