fbpx
Installatiefouten

Onder spanning

Deze rookgasafvoer en luchttoevoer zijn onder spanning gemonteerd. Dat mag nooit, want de spanning kan er voor zorgen dat de buizen onverhoopt los schieten. Zeker omdat kunststof systemen altijd iets uitzetten en krimpen. Om de boel op de plek te houden heeft de installateur de aansluiting op de ketel nogal ruim in de siliconenkit gezet.

Kit is een verboden bevestigingsmiddel voor deze systemen. De installatie is dan ook afgekeurd, en de bewoner verwittigd. Hier nog een voorbeeld van kit in rookgasafvoersystemen.

9 reacties op “Onder spanning

 1. Hendrik schreef:

  zit het shit ….

 2. Kieft schreef:

  Absoluut niet goed.
  Maar als je goed kijkt zie je dat het om de lucht toevoer gaat. Zeker geen schoonheidsprijs, maar levert niet direct gevaar en is niet volgens de regels.

 3. de echte installateur schreef:

  …gebruiken we siliconenkit lol

 4. Frank schreef:

  Eddy en de rookgasbeugels

 5. Frank schreef:

  En dan nog het feit dat deze kunststof RGA verboden is op het type toestel, type toestel is een Kombi Kompakt van Intergas, deze heeft een aluminium condensbak, de zuren en logen van de RGA komen versterkt in het toestel en de condensbak zal binnen de kortste keren verstopt zitten, hier had dus aluminium toegepast moeten worden, gebruik dus alleen kunststof RGA materialen bij toestellen met een kunststof condensbak, en dan uiteraard volgens de wettelijke voorschriften

 6. john schreef:

  Vanwaar de stelling dat dit verboden is Frank, volgens mij staat er gewoon beschreven in de installatie handleiding welke materialen er gebruikt mogen worden!

  En daar staat kunststof, rvs en aluminium.

  Dus gebruik alleen materialen welke door de ketelfabrikant zijn voorgeschreven en of goedgekeurd.
  Maar zoals altijd lezen lezen lezen die installatie handleiding.

  • Frank schreef:

   John,

   Wat lezen betreft, de installatiehandleiding van de kombi kompakt (zoals het model dat hier te zien is) komt uit het tijdperk dat er nog geen kunststof RGA systemen op de markt waren, de KK HRE, daar stond idd in beschreven dat er ook kunststof mocht worden toegepast, deze had immers een PP condensbak en rookgaskoker, dus zoals altijd “lezen, lezen, lezen die installatiehandleiding” en bij twijfel informatie inwinnen bij de desbetreffende fabrikant.

  • Frank schreef:

   Daarnaast is het mixen van rookgasafvoer materialen ook niet toegestaan, aluminium rookgaskoker in het toestel betekent dus aluminium RGA materiaal hier op toepassen buiten het toestel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.