De klant bleef maar storingen houden. Na jaren blijkt: er is een niet voor HR geschikte dakdoorvoer geplaatst, die uitmondt in een nis. De rookgassen blijven hangen en worden opnieuw aangezogen, waardoor de ketel vlamstoring geeft. ‘Laat de voorplaat maar van het toestel, dan valt het niet meer in storing’, adviseerde de erkende installateur. Dit bedrijf wordt nu aangesproken op het geleverde werk.
Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.
Pijp verlengen tot hoogte waar ie goed wind vangt, had simpel al het probleem opgelost, denk ik. Helemaal als je de aanzuig verse lucht wel op die hoogte laat zitten.
Hans, dit is geen HR afvoermateriaal!! Dit is dunwandig aluminium!! Misschien toch CO cursus volgen?
Nic,
Bij een CO cursus leer je niet de regels je word hier alleen getoetst op je kennis.
Hendrik, ik heb mijn CO binnen. Was niet moeilijk voor mij vanwege mijn installateursdiploma’s van heel lang geleden, en nog diverse vervolgopleidingen Je krijgt zeker een theorie opleiding van een halve dag. Als je hier als leek naar toe komt heb je gewoon pech. kom je met een rugzak vol theorie ervaring slaag je zeker.
Een oplettende monteur zal ten alle tijde recirculatie sporen vinden in het toestel.
En als hij metingen met gesloten mantel maakt helemaal. CO cursus doen???
En dan hebben we het nog niet eens over het juiste uitmondingsgebied, iedereen denk allemaal maar dat een gesloten toestel overal kan uitmonden!
En pas na jaren geconstateerd, lijkt me heel sterk degene die de dakdoorvoer heb laten zitten en zo heb aangesloten motte ze acuut zijn papieren afpakken en nooit meer terug geven.
l
Helaas geeft Energiewacht niet thuis, om het naar tevredenheid op te lossen!