fbpx
Installatiefouten

Onzichtbare beugels

Beugelen blijft moeilijk. Bij deze rookgasafvoer is het zelfs überhaupt niet gedaan. Dat kan ertoe leiden dat de rookgasafvoer losschiet, en koolmonoxide vrij spel heeft in de ruimte. Bovendien staat de afvoer niet in de juiste hoek en ontbreekt de stormbeugel voor bevestiging aan het dakbeschot. De vuistregels over juist beugelen zijn hier te vinden.

Meer over trends, regels en montagevoorschriften rondom de rookgasafvoer in ons webinar, dat op 15 september gehouden wordt in samenwerking met Rensa en Burgerhout. Aanmelden kan hier..

Ook een installatiefout gezien? Stuur hem hier in!

8 reacties op “Onzichtbare beugels

 1. Hallo
  Bedankt voor uw bericht. Schandelijke dat iemand dit zo installeert. De gevolgen kunnen inderdaad leiden tot zeer ernstige ongelukken. U schrijft “de kooloxide heeft bij het losschieten vrij speel”. Waarschijnlijk bedoeld u de koolstofdioxide CO2 komt in de opstellingsruimte, hierdoor zal de ketel snel onvolledig gaan branden. met als gevolg dat er binnen afzienbare tijd koolmonoxide CO in de woning vrijkomt.
  Installaties zoals u in het voorbeeld aangeeft, is weer een reden dat er uitsluitend gecertificeerde installatie bedrijven bevoegd mogen zijn voor het aansluiten van een gasverbruikstoestel. Ik wil niet beweren, dat er dan niets fout gaat, maar zij kunnen dan wel worden berisp door de branche en instantie die hiervoor verantwoordelijk zijn.

 2. H3 schreef:

  ^^ slaat de plank mis xD

 3. j schreef:

  kunststof dakdoorvoer dus ook kunstof rookgas pijp gebruiken en geen alu op kunstof

  • Richard schreef:

   Als ik de foto uitvergroot zie ik een aluminium binnenpijp in het broekstuk. Dat is dus a.l. op a.l. (aluminium) en dat mag wel (hé dat rijmt).

 4. BvWesten schreef:

  Dakdoorvoer is kunststof. Ook de binnenpijp.

  Bij een alu binnenpijp zie je die condenssporen niet die nu wel duidelijk te zien zijn.

 5. Teun schreef:

  Ik heb ook een soortgelijk probleem (al het kunstof is geparkerd). Ik ga het nu oplossen en wordt daarna door de energiewacht gecontroleerd. Alleen de afstand tussen dak/dakbalk en muur is meer dan 25cm vanaf de pijp. Alleen alle beugels die ik vind zijn max 18 cm lang. Hoe wordt dit doorgaans opgelost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.