fbpx
Installatiefouten

Op het dak gekwakt

Het buitendeel van een warmtepomp in een schoorsteen: we zien het steeds vaker in de nieuwbouw. Dit is een wel heel lelijk zusje: een krakkemikkige doe-het-zelf-variant. Hier is een aircootje letterlijk op het dak gekwakt. De leiding ligt op de pannen.

Voordeel: de airco is wel makkelijk bereikbaar via het dakvenster. Gebrek aan daglicht en de herrie moet de bewoner maar voor lief nemen. Net als dat we maar moeten hopen dat de bevestiging aan het dak fatsoenlijk is.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Op het dak gekwakt

 1. Peter schreef:

  Fraai is ander, maar van een installatie fout is hier geen sprake omdat montage en installatie op deze afstand niet is te beoordelen. “ letterlijk op het dak gekwakt” slaat de plank dan ook mis.

  • g van dijk schreef:

   peter weet het beter en de herrie die de buren hebben daar wordt ook niet aan gedacht zoals bij ons 24 uur gebrom gezoem en geratel dus een installatie
   fout!

 2. MarkS90 schreef:

  Dat een bewoner zoiets goedkeurt. Ook al ben je een technische leek dan nog wil je toch geen buitendeel voor je dakraam?

 3. Marcel schreef:

  Zolang dit soort installaties vrij verkrijgbaar zijn voor de doe het zelfer…………………

 4. Sjaak schreef:

  denk iemand wel aan aan de Arbo-Wet tbv het onderhoud aan deze installatie?

  maw dit mag niet

  • Frans schreef:

   Zolang je bij onderhoud en reparatie maar een volledige steiger bouwt en met een aangelijnde veiligheidsriem werkt, mag dit toch gewoon? 😉

 5. Marcel schreef:

  Nee dit mag niet. Tenzij je dit in je dit in je werkvoorschriften heb vermeld dat je zo je werk aflevert. Maar ben bang dat je werkvoorschriften niet door de keuring zal komen.

 6. R schreef:

  Je hebt ook mobiele airco.s met een los buiten deel waar de ventilator en condensor in zitten die je buiten aan het raam of balkon kunt hangen of zo als dit neer plaatst mooi is anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.