fbpx
Installatiefouten

Pakking van mijn hart

Belangrijk bij het cv-ketelonderhoud is dat de pakkingen worden vervangen. Dit schrijven de fabrikanten voor. Bij dit ‘onderhoud’ is dit niet gebeurd, en de gevolgen zijn zichtbaar bij deze ‘bijna-brand’. Gelukkig voor de bewoner ontstond er een storing, waardoor een monteur wél deze handeling uit kon voeren, en de boel weer veilig is voordat er brand uit brak. Want dat risico was hier zeker aanwezig.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

9 reacties op “Pakking van mijn hart

 1. joris schreef:

  Laat me raden, een Vaillant Ecotec o.i.d.

  Siliconen pakkingen zijn vervangen door grafieten vanwege bovenstaande problemen, dus diegene die het onderhoud heeft gedaan heeft verzuimd dit te doen. Ik geloof dat er zelfs een actie vanuit Vaillant is geweest.

  De pakking ziet er hier nog (heel) uit. Ik heb zelf meegemaakt dat deze voor 50% verdwenen was. Gevolg rookgassen in de ketelbehuizing en isolatiemateriaal dat verpulvert. Er was 5 jaar geen onderhoud aan de ketel gedaan.

 2. Johan schreef:

  Beste ,

  Het betreft hier een Remaha toestel . En wel precies een Remaha Avanta .

 3. Marcel schreef:

  Dit is een Avanta van voor 2005. Deze werden destijds veel verkocht door prijsvechters als onderhoud “vrij”. Alleen keteltjes vervangen en geen onderhoud aanbieden. Die gasten zijn er toen mee begonnen de vervanging markt te verzieken.

 4. Inst. bedr. JK schreef:

  De Giannoni-warmtewisselaar is een wegwerpwisselaar. Toegepast in Nefit, Remeha of Vaillant, het maakt geen bal uit.

 5. Wilco schreef:

  De isolatieplaat is nat geworden waarna de scheurt en uit een valt maar bij perodiek onderhoud was de op tijd vervangen geweest maar ja ieder iemand geloven die zegd dat hij een onderhouds vrij toestel is want dat kost niets

 6. Frank schreef:

  Nee dit is fijn: Geen onderhoudsvrij toestel, voorzien van alle laatste wijzigingen, en toch levensgevaarlijk. De bak in met het Nefit-tuig!

  https://www.youtube.com/watch?v=YXTCO4g8hhM

 7. Marcel schreef:

  Dat wordt gezellig dan met die Italiaan er bij.
  Kleine correctie het is een Avanta van na 2005 maar dat van die prijs vechters blijft ongewijzigd en moeten ze ook bij dat tuig zetten.

 8. Frank schreef:

  Pizza en Bratwurst. Iemand nog een barbecue op flüssiggas die veilig is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.